ezine.bg»Статии»Мода»Бижута и Аксесоари»Изобретиха сутиен за мъже

Изобретиха сутиен за мъже

Сутиен за мъже

Сутиени, предназначени за мъже, са пуснати вече на пазара в Токио. Носенето на иновативното мъжко бельо ще предотврати въздействието на гравитацията върху гърдите на мъжката половина от човечеството, информира изданието Дейли мирър.

Специалният сутиен за мъже струва към 3000 йени или близо 30 долара и трябва да се носи по време на сън. Производителите очакват бельото да се похарчи като топъл хляб от господата, които имат спортна физика и наистина ги е грижа за тялото им.

Каку Нишиока, в чийто магазин може да се намери бельото, наречено Кахей Ояшими бра (Kahei Oyasumi Bra), е убеден, че мъжете не знаят достатъчно за гърдите си.

Ако мъжът има добре развита гръдна мускулатура, с времето, под въздействието на силите на земното притегляне, гърдите му могат да увиснат, както това понякога се случва и с жените -обяснява експертът по мъжката гръд.

Сутиенът за мъже може да се намери в жълто-розова разцветка, като украсата му е съставена основно от бели и розови цветчета. Той е в комплект с боксерки в същия десен.

Новото изобретение вече беше изкритикувано от специалистите по фитнес. Те заявиха, че средства като това няма как да предпазят гърдите от гравитацията и че гледат на него с насмешка. По думите им единствено редовният спорт и правилното хранене могат да помогнат тези части на тялото да останат стегнати.

Мъж

Не се споменава обаче дали бельото ще подейства и на господа, при които гравитацията отдавна е казала тежката си дума, или се употребява единствено като профилактично средство. Също така все още не е ясно и мнението на учените по въпроса. Но имайки предвид скорошно тяхно изследване, едва ли отзивите им ще са положителни.

Припомняме, че неотдавна френски учени заявиха, че бельото е лъжлива необходимост, тъй като не запазва първоначалната форма на гърдите, а напротив - сутиенът кара гърдите да се отпускат.

Тяхно изследване доказало, че голяма част от дамите подобряват стойката си и се радват на по-твърди и повдигнати гърди, след като са захвърлили сутиена.

"По-лесно дишам, стойката ми е по-добра, по-малко ме боли гърбът", убедена е участничка във френското проучване.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати