НАСА пусна лунни кецове

НАСА пусна лунни кецове

На 20-ти юли се навършиха 45 години от първото стъпване на човек на Луната. За да отбележи събитието, НАСА пусна уникална серия кецове, които ще приличат на обувките, носени от Нийл Армстронг и Бъз Олдрин по време на мисията.

Хрумването за интересните кецове дошло от GE, една от основните компании, грижещи се за дизайна на екипировката на астронавтите. По новата идея компанията работи заедно с бутиковия производител на обувки от Лос Анджелис Android Home.

Сто чифта от иновативния модел вече бяха пуснати за онлайн продажба на 20-ти юли и то точно в часа, когато човечеството е стъпило за пръв път на Луната през 1969 година.

Според производителите те ще са изключително леки, а горният им слой ще е направен от въглеродни влакна, които да ги правят устойчиви на топлина. Лунните кецове се продават на цена от точно $196.

От GE гарантират, че за направата на астрокецовете са използвали съвсем същите материали, от които на времето са били произведени и обувките на известните астронавти.

На 16-ти юли 1969 г. от космическия център Кейп Кенеди в щата Флорида беше изстрелян първият пилотиран космически кораб от програмата Аполо. Четири дни след това екипажът му успешно кацна на Луната.

НАСА пусна лунни кецове

Няколко десетилетия по-късно това все още е едно от най-големите събития за човечеството. Появиха се и няколко конспиративни теории за кацането на Луната. Някои хора смятат, че НАСА и други организации, участвали в проекта, са фалшифицирали данни за стъпването на човек на спътника на Земята.

Според тях астронавтите от мисиите на Аполо в периода 1969-1972 година никога не са достигали Луната или стъпвали на нея. По думите на скептиците НАСА и други участници в проекта съзнателно заблуждават човечеството в осъществяването на мисията чрез подправяне или унищожаване на доказателства и манипулация на снимки, телеметрични данни, радиопредавания и образци от лунни скали.

Хората, съмняващи се в кацането на Луната, са убедени, че Американската космическа агенция и партньорите ѝ в проекта продължават да участват в тази конспирация.

Рейтинг

5 3
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати