Как да съчетаваме плетените жилетки

Плетена жилетка

С падането на температурите плетените жилетки стават едни от най-предпочитаните дрехи за жените. Разнообразието им от цветове и дължини предполага различно комбиниране.

Когато си купувате жилетка, трябва да вземете под внимание нейната дължина. Ако сте по-ниска, в никакъв случай не си купувайте прекалено дълга жилетка, защото тя ще ви смали още повече оптически.

Комбинацията между кожено яке и дълга плетена жилетка стана доста актуална тази година. При нея задължително жилетката трябва да е по-дълга от якето и да е с ярък цвят, например зелено или жълто, така че да се отличава.

Ако сте облечени изцяло в неутрални цветове, плетените жилетки могат да бъдат отличен акцент за тоалета ви.

Широките плетени жилетки също ще са модерни през този сезон. Когато ги носим обаче трябва да имаме предвид, че материята и формата им отива само на деним, независимо дали са дънки или риза.

Късите и вталени жилетки, като алтернатива на широките, също остават модерни за сезона. Те могат да се използват като допълнение на ризи, тънките пуловери или блузите с къс ръкав.

Жилетките с широки ръкави за най-подходящи за съчетание с официални рокли. При тях правилото е, ако роклята е в ярък цвят, жилетката да е в неутрален и обратното.

Жилетка

Дългите до земята жилетки са ексцентрични, заради което е хубаво и да бъдат по-шарени. Тези жилетки трябва да са от по-тънка материя и в никакъв случай не трябва да се съчетават с по-обемни дрехи.

Тази зима актуални ще са жилетките с асиметрични краища, като в някои варианти те имат и качулка.

Ако искате да носите жилетка в офиса, най-удачно е да я комбинирате с риза с класическа кройка и панталон. Правилото е следното – дългите жилетки се носят с прав панталон, а късите – с широк.

В случай, че харесвате винтидж стила, брошката е перфектният аксесоар за вашата жилетка. Най-често се закача от дясната или от лявата страна на гърдите. Ако пък жилетката ви е без копчета, можете да използвате брошката, за да я затворите.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати