Нова мода: Лъмбърсексуалните изместват метросексулните

Лъмбърсексуални

Метросексуалните вече се оказват извън тренда, защото на преден план излизат лъмбърсексуалните мъже. Лъмбърсексуалните мъже са господа с по-мъжествен вид – изглеждат груби, често са брадясали, а според някои приличат на човек, който току-що е излязъл от гората. Ето защо не е изненада, че ги наричат още и градски дървари.

Оказва се, че по-дивашкият и мъжествен мъж измества доста бързо деликатните метросексуални господа. Градският дървар вече може да се срещне на много места – той е далеч от префинените грижи, които метросексуалните мъже постоянно прилагат.

Том Пюзак описва в своя блок новите мачовци, като ги определя като господа, които са силно привлечени от живота навън и не полагат толкова грижи за външния си вид. Лъмбърсексуалните мъже работят в сферата на новите технологии и получават добра заплата, твърди още блогърът.

Джефри Брюйер, който е специалист по стил, описва външния вид на лъмбърсексуалните мъже. Той смята, че отминават времената на впитите мъжки дрехи, които очертават тялото, или на дрехите, които издължават силуета и го правят да изглежда женствен.

Тенденциите сега клонят повече към грубите материи и повече обем – актуални са животински кожи и джинсите от суров деним, категоричен е Брюйер. Навитите крачоли на новия тип мъж са изключително характерен елемент от визията – по този начин глезените се откриват през летния сезон, а зимата фокусът пада върху карираните памучни ризи, канадката и обувки тип Тимбърленд.

Любов

Въпреки грубоватия си вид, лъмбърсексуалният мъж има слабост към културата и обича да похапва домашни специалитети, които напълно се вписват в природосъобразния му начин на живот.

Всъщност мъжкарският имидж е припознат от хомосексуалните преди няколко десетилетия, твърди журналистът в гейсписанието Tetu – Силвен Цимерман.

Докато метросексуалните мъже купуват кремове, грижат се за себе си, обличат се в маркови дрехи, лъмбърсексуалните залагат на естествения вид и шляенето по улиците вместо в бутиците.

Експертите определят, че изкуството на новия тип мъж е да дава вид, че изобщо не се интересува как е облечен. По-интересното е как жените ще възприемат новите мъжкари.

Според една част от тях лъмбърсексуалните са добре дошли, тъй като метросексуалните започнаха твърде много да се вглеждат в себе си. Някои дами смятат, че мъжът трябва да бъде поне малко мъжествен и най-важното – жената трябва да се чувства нежна до половинката си.

Типичен пример за лъмбърсексуални мъже са Райън Гослинг, Ерик Кантона, Джо Манганиело и Хю Джакмън.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати