ezine.bg»Статии»Мода»Модни Съвети»Минижупът вреди на кариерата

Минижупът вреди на кариерата

Секс на работното място
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

Минижуповете вредят на кариерите на жените, сигурни са експерти, с които списанието "Форбс" се посъветва. Те са категорични, че късите поли могат да навредят на имиджа на бизнес-дамите.

"Мини-поличките може да бъдат изтълкувани от колегите ви като сигнал, че се опитвате да компенсирате с тях други свои недостатъци. Дори полите непосредствено над коленете са способни да предизвикат погледите на събеседниците ви някъде другаде, а не пряко в лицето ви", пише списанието.

Интересното е, че според психолозите жените-директорки, който искат да подчертаят своята сексуалност, се възприема от техните колеги като по-малко компетентни, независимо от това с какъв професионален опит са. Ето защо, експертите съветват, бизнес-дамите да предпочитат по-скромни рокли, ако разбира се, искат просперитет или повишение в службата.

Бизнес дама с минижуп

Експертите на "Форбс" също считат, че прекалено тесните рокли, очертаващ бельото, също не са подходящи за офиса. През лятото, въпреки топлината, трябва да свикнете с мисълта, че отивайки на работа не отивата на плаж, тъй че забранени са още чехли, изобилие от бижута, лека платове като органза.

"Модерните жени носят дълги и прозрачни рокли. Отивайки на работа с такова облекло може сериозно да навредят на репутацията им. Или пък сандали с високи шнурове, подобни на глатиаторски обувки".

Експертите са единодушни, че изискаността в облеклото ще бъде най-силният ви коз. Въпреки това, не навлизайте и в другата крайност като бъдете прекалено консервативни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати