ezine.bg»Статии»Мода»Модни Съвети»Безценни съвети за жените на високи токчета

Безценни съвети за жените на високи токчета

Високи Обувки

Надали са много жените, които не обичат да носят високи токчета. Макар понякога да не са най-удобният избор за обувки, те ни карат да се чувстваме по-красиви, по-стройни и по-изящни!

Точно заради това, дамите често са склонни да направят безумна инвестиция в някой изискан и скъп чифт, обещавайки си, че ще го носят едва ли не вечно. Днес сме ви приготвили няколко съвета, които ще ви помогнат да преодолеете всички неудобства и неприятни последствия, свързани с носенето на високи токчета.

1. Никога не пробвайте на бос крак

Суетата доста често кара жените да взимат непремислени решения и да правят лоши покупки. Дори да сте се захласнали по някой очарователен модел, не рискувайте да го купите, ако не ви става перфектно.

Затова най-добре пробвайте обувки с тънък чорап, за да сте сигурни, че взимате правилния размер. Ако мерите на бос крак е твърде вероятно да вземете по-голям номер от този, който реално ви трябва.

2. Използвайте силиконови възглавнички

Обуване

Модната индустрия вече се е погрижила за комфорта на всички дами, които искат да изглеждат стилни в обувките си на висок ток. Затова не пренебрегвайте с лека ръка аксесоарите, които ще направят носенето на такъв тип обувки лесно и приятно.

Поставете силиконови възглавнички на местата, които се натоварват най-много. Така ще си спестите и много главоболия, свързани с напуканите пети и мазолите.

3. Не се претоварвайте

Колкото и да сте свикнали с ходенето на висок ток, специалистите в тази област съветват да давате на стъпалата си нужния релакс.

Желателно е на всеки 15 минути да си давате едноминутна почивка в седнало положение. Тъй като кръвта и напрежението се натрупват в нежните ви ходила, не е изключено след продължително носене да се сдобиете с подути и болезнени крака.

4. Сдобийте се с правилна походка

Много дами се опитват да компенсират дисбаланса, породен от токчетата, като променят осезаемо стойката си. В резултат на това е твърде възможно да възникнат болки в гърба и кръста.

Освен това, на всяка крачка разпъвайте колкото можете стъпалото, за да не натоварвате мускулите на крака, които след това могат да ви докарат крампи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати