На какво ухаят най-странните парфюми в света?

Странни парфюми

Всеки човек има индивидуални вкусови предпочитания, що се отнася до парфюмните аромати. Някои предпочитат леки и свежи ухания, докато други залагат на по-тежки и запомнящи се миризми. Независимо към кой тип хора спадате, със сигурност не сте и предполагали какви нотки съдържат някои от най-луксозните парфюми в света.

Разбира се, някои марки се доверяват на стандартни съставки като цитруси, джинджифил, ванилия, сандалово дърво или лавандула. Други обаче се стремят да изпъкнат с оригиналност и създават парфюмни ухания на базата на ужасяващи съставки. Ето кои и са и най-фрапиращите от тях:

1. Кал и изгорели гуми

Въпреки че звучи налудничаво, тази зашеметяваща композиция е гарнирана от пури, черен пипер и аромат на уиски. Целият този облак от тежки миризми е пресъздаден в течност, носеща името на шотландския актьор Алън Къминг. Самият създател на парфюма разкрива, че разковничето, което отключва цялостния потенциал на аромата, е да се потиш много.

2. Кръв и семенна течност

Тези ужасяващи съставки са много повече от екстравагантни. Не кой да е, ами самата Лейди Гага е опитала да пресъздаде техния мирис в един от парфюмите си. За щастие, дизайнерският аромат с времето изключва кръвта и семенната течност, като за водеща нотка остава растението беладона. Смята се, че то може да причини делириум, халюцинации и дори парализа – все действия, които Лейди Гага се надява нейните фенове да получават, слушайки музиката ѝ.

Парфюми

3. Лунна роза

Случаят с този парфюм е доста интересен. Водеща компания на козметичния и парфюмен пазар е искала да създаде аромат, който да интерпретира ухание на цвете от луната. Разбира се, надали някой може да каже точно как мирише лунно цвете, затова през далечната 1998 година екип от учени изпращат роза в Космоса, за да видят как ще се отрази гравитацията на ароматните ѝ характеристики.

4. Девственица

Тиери Мюглер определено е сред дизайнерите, които се славят с ексцентричните си хрумвания. Модният гений черпи вдъхновение от най-различни налудничави асоциации, като създава цяла пирамида от странни аромати: Пъп на девственица, чисто бебе и обработена кожа.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати