Най-възрастните модни дизайнери

Вивиан Уестууд

Всички сме чували твърдението, че мъдростта идва с годините. Въпреки че талантът не познава възрастови граници, някои модни дизайнери градят империите си цял живот и за нищо на света не биха се отказали от тях, независимо на колко години са.

Днес ще ви запознаем с най-възрастните дизайнери, които защитават доброто си име и не спират да налагат модни тенденции, въпреки преклонната си възраст.

1. Джорджо Армани

Роден в малкия италиански град Пиаченца през далечната 1934 година, Армани изживява трудно детство по време на Втората световна война. Точно трагедиите, които се случват през този период, амбицират младия дизайнер да стане лекар, за да помага на хората. Не след дълго той разбира, че изпитва непоносимост към кръв и така напуска Болонския университет.

Джорджо Армани

Дълго работи като аранжор на витрини в известен търговски център в Милано и тогава открива своето истинско призвание. Започва да гради кариера в модната индустрия, като чиракува в различни италиански фирми. Не му се налага да чака много, за да създаде своята империя.

Днес Джорджо Армани чака с нетърпение да навърши 80 години през месец юли. Талантливият италианец е провъзгласен от списание Форбс за най-богатия моден дизайнер във финансово отношение.

2. Вивиан Уестууд

Екстравагантната Вивиан Уестууд също намира място сред модните ветерани. Майката на пънк модата, както е известна в тези среди, е родена през 1941 година. Вивиан Изабел Суайър, както е истинското ѝ име, отваря своя първи магазин Let It Rock в началото на 70-те години.

Карл Лагерфелд

Той не успява да просъществува с това име дълго и 3 години по-късно е сменен на Sex. Разбира се, това съвсем не е случайно – партньор на Уестууд в работата и в живота е не кой да е, а Малкъм Макларън, откривателят на Sex Pistols.

Огнената бунтарка винаги е провокирала обществото и по нищо не личи да спре да го прави, въпреки годините си. Само преди 2 години възрастната дизайнерка засне чисто гола фотосесия.

3. Карл Лагерфелд

Истинската възраст на творческия директор на Шанел е забулена в мистерия, не по-малка от тази, която витае около личния му живот. Известен със скандалното си и често арогантно поведение, модният гений не е сред любимците на широката аудитория. Въпреки това, никой не отрича таланта на Карл Лагерфелд.

През септември 2014 година дизайнерът празнува своя 78 рожден ден за втори път, след като през 2008 година той отново духна толкова свещички. Дори самият Лагерфелд не знае истинската си възраст, тъй като по необясними причини майка му е променила рождената дата.

Рейтинг

3.5
Общо 4 гласували
5 1
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари