ezine.bg»Статии»Мода»Модни Икони»Великите дизайнери: Вера Уанг

Великите дизайнери: Вера Уанг

Вера Уанг

Вера Уанг несъмнено е сред най-уважаваните и обичани имена в световната модна индустрия. Тя е особено популярна с нестандартните си сватбени рокли, в които милиони жени си мечтаят да кажат заветното „Да”. Виталност, изтънченост и елегантност – това са думите, с които можем да характеризираме стила на феномена Вера Уанг.

Родена на 27 юни 1949 година, за Вера Уанг определено може да се каже, че е хранена със сребърна лъжичка. Красивата дизайнерка израства в заможно семейство в източната част на най-богатия квартал в Ню ЙоркМанхатан. Родителите на Вера Уанг са от Шанхай, Китай, но пристигат в страната на неограничените възможности САЩ в средата на 40-те години на миналия век.

След като завършва средното си образование в елитното училище Chapin през 1967 г., тя записва да учи в колеж Sarah Lawrence. През втората година от следването си отива да учи в Сорбоната в Париж, но не след дълго се връща, за да завърши образованието си в елитния колеж, откъдето придобива степен по история на изкуството.

Модната кариера на Вера Уанг започва в редакцията на модната библия „Vogue”, където работи като моден редактор в продължение на 16 години. Но през 1985 г. силно засегната от факта, че вместо нея за главен моден редактор е назначена Ана Уинтур, тя напуска. Вера започва да работи за един от най-емблематичните и ненадминати дизайнери на спортни облеклаРалф Лорън.

Дизайнерка Вера Уанг

През 1990г. отваря собствено дизайнерско студио за булчински рокли в луксозния хотел „Карлайн”, Ню Йорк. Идеята и амбицията за откриване на булчински салон и в последствие основаване на дизайнерска марка със собственото й име, идват съвсем случайно в момента, в който тя започва да избира рокля за собствената си сватба.

Невъзможността да си избере булчинска рокля, поради ограничения избор и неудовлетворителния дизайн, кара Вера Уанг сама да скицира дизайна на роклята за предстоящото събитие.

Сложният модел рокля е ушит от шивачка за сумата от 10 000$. И така, вдъхновена от дизайнерските си умения и финансирана от баща си, сватбената къща на Вера Уанг става реалност през 1990 г.

След като постига грандиозен успех с линията си булчински рокли, Вера Уанг пристъпва към един нов етап от развитието на своята кариера.

През 2002 г. колекцията й вечерно облекло е вече факт, а през 2004 г. създава колекция облекла прет-а-порте или готови за носене.

Балансирайки между модерната визия и традиционната елегантност, изчистените, но подчертано женствени силуети, неповторимият стил на Вера Уанг буди възхищението на аудиторията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати