ezine.bg»Статии»Мода»Модни Съвети»Как да избираме сутиени

Как да избираме сутиени

избор на сутиен
Практичен уред за премахване на мъх
Практичен аксесоар за вашия дом:
Практичен уред за премахване на мъх
44.00 лв.
Виж ››

Статистика сочи, че едва десет на сто от жените си купуват подходящите за тях сутиени. Много често дамите изтезават гърдите си, като си купуват сутиени с по-малки чашки, с неправилна гръдна обиколка, неправилна дължина на презрамките.

На първо място – когато си купувате сутиен, не искайте същия размер, който сте си купили предишния път. Гърдите се променят – отразява им се качването или свалянето на килограми, раждане, кърмене и пр. Задължително условие е да пробвате сутиена, за да сте сигурни, че ще ви бъде по мярка.

След като го пробвате, ще видите дали ви стои достатъчно добре – един и същи модел и номер от бельото ще стоят различно на две жени, така че не си купувайте сутиени по съвет Този стои хубаво. Много често, дори да изберем подходящия размер, сутиенът просто не стои добре на бюста.

Сутиените обикновено имат три реда закопчалки – закопчайте го в средата и поемете дълбоко въздух. В случай че ви стяга, вземете по-голям размер на обиколката.

Сред най-важните моменти при купуване на сутиен е обиколката под бюста - принципът е, че предната и задната част на обиколката трябва да са на еднаква височина. В случай че задната част на коланчето под чашките се смъква надолу, означава че сутиенът е голям, ако се повдига нагоре – избраният сутиен е малък от необходимото.

Сутиени

Ако сте избрали правилния сутиен, коланчето под чашките трябва да приляга идеално на тялото ви – без да се впива. Следващата стъпка са презрамките. Те не бива да оставят следи по кожата. Ако сте си подбрали правилния сутиен, премахвайки презрамките, той изобщо няма да се измести. Презрамките трябва да бъдат регулирани, така че да лежат на раменете ви съвсем спокойно – да не падат или да се впиват в кожата.

Чашките трябва да бъдат достатъчно големи, за да побират гърдите – ако бюстът излиза под тях или встрани от сутиена, определено не сте си купили правилния сутиен. Ако пък чашките изглеждат празни, когато ги погледнете отпред, значи сте се надценили – опитайте по-малка чашка и същата обиколка.

Банелите също прилепват плътно по тялото и описват гърдите. Те не се впиват, не дразнят, докато сте със сутиена, и не ви се иска да се понаместите, дърпайки лентичката в средата, която свързва двете чашки. Това е и последният детайл, който трябва да забележите – парчето между двете чашки. Тази част също трябва да прилепва спокойно по тялото ви.

Изборът на сутиен не е поредното маловажно нещо, за което не можете да отделите време – тук става дума не само за начина, по който ще изглеждате, но и за здравето ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати