ezine.bg»Статии»Мода»Модни Съвети»Съвети при покупката на чорапогащи

Съвети при покупката на чорапогащи

Цветни Чорапогащи

В гардероба на всяка жена, независимо от нейната възраст, обезателно ще откриете чорапогащи. Прекрасни допълнения към всяка визия, предназначени не само, за да прикриват и топлят краката, но и да ги направят още по-привлекателни и забележими.

Плътността на чорапогащите се определя по обозначението den (ден) - това означава колко грама тежи 9км от нишката, от която е изплетен съответният чорапогащник. Колкото повече са den, толкова по-плътен е чорапогащникът.

Често в горната част, на петите и на пръстите на краката чорапогащниците са по-плътни т.е. нишката там е от 40-50 или повече дена. До 20 den са най-прозрачните чорапогащи, подходящи за официални и строго делови тоалети.

Фабричният аромат на чорапогащите е още един важен детайл. Приятният и дълготраен мирис е неотменна характеристика за фирмената продукция. Имитацията му е почти невъзможна за дребните фалшификатори. Освен това приятният аромат потвърждава наличието на антибактериална обработка.

Изключително хубави, но скъпи, са безшевните чорапогащи. Обозначават се като Seamiess. За ежедневна употреба са подходящи моделите с плосък шев. Кръглите шевове са признак за евтина стока и некачествена продукция.

Чорапогащи

Освен това оставят по деликатната кожа вдлъбнати следи. Отделните, специфични места на чорапогащите е добре да бъдат уплътнени. Платката на дъното често се подшива ръчно, нейният материал е 100% памук.

В основния материал за преждата на чорапогащите влизат различни добавки. Памукът, вълната и акрилът позволяват уплътняването на изделието. Натуралните материали, до 40% в зимните модели, увеличават цената, а акрилът придава характерен блясък.

Изглежда красиво, но не се харесва от всички, а и лекичко боцка. Друг негов минус е, че твърде бързо се завалва.

Деловият стил не допуска фигурални, блестящи, цветни, чорапогащи с декоративни елементи или плътни черни чорапогащи. През есенно-зимния сезон деловият стил допуска чорапогащи от 30-40 den, а през пролетно-летния –от 15 den.

Когато купувате чорапогащник, пъхнете лявата ръка в единия крачол, разпънете го и поднесете към светлината. Колкото по-ясно се виждат кръгове, подобни на годишните кръгове на дънер на отрязано дърво, толкова по-качествено е изделието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати