ezine.bg»Статии»Мода»Модни Икони»Цитати от Коко Шанел

Цитати от Коко Шанел

Коко Шанел

Коко Шанел - незабравима, неповторима, изключителна дама, която завинаги промени мястото на жената в обществото. Дизайнер, който успя да наложи панталона в дамската мода, създаде вечния аромат Chanel №5 и остави името си като символ на класа и стил в света на модата завинаги.

Всъщност, дори никога да не сте се интересували от модни тенденции, просто няма начин да не сте чували името на Коко Шанел. Затова днес сме събрали най-вдъхновяващите цитати, които носят в себе си мъдростта на вечната дама и са неподвластни на времето.

1."Не съм млада, но се чувствам млада. В деня, в който се почувствам стара, ще легна на легло и ще остана там. Чувствам, че да живея е най-прекрасното нещо."

2."На двадесет години лицето Ви е такова, с каквото Ви е дарила природата. На тридесет години лицето Ви е такова, каквото го е направил животът. А на петдесет години лицето Ви е такова, каквото заслужавате."

3."Не разбирам как една жена може да напусне дома си, без да се пооправи малко - дори и да е от учтивост. Все пак това може да бъде денят на срещата й със съдбата. А за съдбата трябва да си възможно най-красива."

4."Жените винаги трябва да повтарят на мъжете, че те са по-силните. Те са големи, силни, прекрасни. Това просто е моето мнение. Трябва да отбележа, че не съм професор."

Шанел

5."Не знам защо жените искат нeщата, които притежават мъжете, когато едно от нещата, които притежават жените, са мъжете."

6.„Най-важното за жената е постоянно да работи. Само работата държи духа на висота, а духът от своя страна се грижи за участта на тялото.”

7.„Не всяка жена се ражда красива, но ако не стане такава до 30-годишната си възраст е просто глупава.”

8.„Пощадете себе си заради самите себе си. Щадете своите уши, своите очи, щадете своите мисли.”

9."Някои мислят, че луксът е противоположността на бедността. Не е. Той е противоположността на вулгарността."

10."Нямаме време за монотонно съществуване. Имаме време за работа и време за любов. Така не остава друго време."

11."Шехерезада е лесна. Малката черна рокля е сложна."

12."Жена, която не носи парфюм, няма бъдеще."

13. "Нищо не излиза от мода по-бързо от дълга рокля с много дълбоко деколте."

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати