Как да почистваме велурените обувки

Жена с Велурена Обувка

Обувките от велурена материя са хит през последните години. Те са много красиви, но и много лесно се цапат, тъй като материята им позволява върху тях лесно да полепва прах.

Обувките от велур се нуждаят от специални грижи, за да бъдат чисти и да изглеждат добре. Най-добър резултат можете да постигнете със специални продукти за такъв вид кожа, но има и някои домакински продукти, които също биха свършили отлична работа.

Най-лесната и ефективна процедура за почистване на велурени обувки е с пила за нокти. Пилата не трябва да е прекалено груба, за да не нараните материята, а леко захабена.

С нея трябва да минете по петното, което се е образувало върху обувката, и до една минута то ще изчезне напълно.

При премахването на петната помага и царевичното брашно. Нанесете един слой от него върху обувката, оставете го за една нощ, след което премахнете с четка за велур.

Петната могат да бъдат премахнати и с най-обикновена гумичка за молив, като отново минете само по петното. Ако петната по обувките ви са от кал, може да ги почистите с кърпичка, напоена с бял оцет.

Велурени Обувки

Ако тези процедури не помагат, трябва да обработите петното с фина шкурка като натискате съвсем леко, за да не повредите обувките си.

За да бъдат чисти и от вътрешната страна, посипете по стелките сода за хляб и ги оставете да престоят с нея за една нощ.

Трябва да помните, че обувките от велур не трябва да се чистят с обикновена кърпа, защото с нея само разнасят мръсотията по цялата повърхност. За почистването на велур се предлагат специални четки.

Велурените обувки трябва да се третират с препарати, които ги предпазват от влага, тъй като дъждовното време може да ги съсипе, ако бъдат пренебрегнати. За тази цел се предлага течен спрей, който трябва да пръскате през определено време в малки количества.

Когато велурът се намокри, в никакъв случай не трябва да го сушите със сешоар или друг уред, излъчващ топлина. Оставете обувките да изсъхнат сами.

Ако обувките ви изглеждат прекалено захабени, изчистете ги с четка за зъби.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати