Абитуриенти въведоха нова мода в балното облекло

Носии

Заветната бална вече на българските абитуриенти през последните години се свързва най-вече с много суета и показване на изключително лъскави и дори кичозни рокли. В опит да привлекат вниманието на околните, както и да изпъкнат на фона на своите връстници, родните зрелостници се появява в какви ли не смахнати тоалети, някои от които по-скоро пошли.

Тази година обаче няколко младежи решиха да избягат от всеобщото разбиране за бален тоалет и може би успяха да прокарат нова мода. Първата абитуриентка, която успя да впечатли цяла България, отказвайки се от лъскава и фамозна рокля, е 19-годишната Силвия Читакова, от ПМГ Никола Обрешков - гр. Казанлък.

Тя се появи на бала с изключително семпла, но стилна дълга бяла рокля, избродирана с етно мотиви. Освен невероятна бродерия роклята разполагаше и с автентичен колан с пафти. Прекрасната и много нежна одежда е изработвана в продължение на два месеца и измислена и нарисувана от Силвия.

Друга дванадесетокласничка, която не се повлия от вкуса на повечето родни абитуриентки, е Николая Димитрова от Националното училище за музикално и танцово изкуство Добрин Петков - гр. Пловдив.

Силвия Читакова
Снимка: vesti

Младата красавица избра да се появи на в една от най-вълнуващите нощи в живота си със стилизирана фолклорна носия. Удивителният тоалет на Николая е ушит само за два дни. Той се състои само от бели и червени багри и се явява интерпретация на фолклорни мотиви от Шопския край.

Автентичната одежда всъщност е била изненада за абитуриентката от близък приятел на нейния баща - Христо Димитров, който е основател на Национален фоклорен ансамбъл Българе.

Оригиналният пример на двете родолюбиви зрелостнички последваха и двама младежи от село Беден, Област Смолян. В месеца на суетата зрелостниците пренебрегнаха скъпите и изискани костюми и оставиха без думи своите ученици, след като се появи на бала си с български носии.

Абитуриентка с носия
Снимка: News.Plovdiv24

Веднага направи впечатление, че облеклото и на двамата е изпипано до най-малкия елемент. Момчетата определено успяха да изпъкнат силно на фона на всички свои връстници, които стигаха дори до крайности при избора на тоалети за абитуриентската си нощ.

Рейтинг

5 4
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати