Великите дизайнери: Филип Плейн

Филип Плейн

Един от най-екстравагантните дизайнери в съвременния моден свят е германецът Филип Плейн. Визионерът разби на пух и прах традиционно консервативната школа на немските модни дизайнери. Специалистите в областта го определят като уникален и неподражаем.

Филип Плейн е роден в столицата на Бавария Мюнхен през 1978 година. Учи изкуство и архитектура в Швейцария и специализира в родината си Германия. Интересът му към тези две области идва още от най-ранна детска възраст и е породен от дългите пътешествия в различни части на света с родителите му.

Бохемското му семейство посещава винаги най-значимите културни събития и изложби. От наблюдението му на различните типове хора, посещаващи тези форуми, в младия Плейн постепенно се заражда и любовта към модата.

В попрището си на дизайнер Плейн прохожда през 1998 година с изработването на ексклузивни мебели от кожа. Постепенно интересът му към обработката на кожи се задълбочава и в следващите осем години той става това, което е днес.

През 2004 година той се осмелява да създаде колекция и да основе свой собствен бранд. Първият си магазин отваря в Монте Карло през 2008 година и оттогава започва звездното му шествие по модните столици и по бутиците на световните фешън икони.

Колекция на Филип Плейн

В последните си серии прет а порте има идентични творения - панталони и сетрета от гладки кожи, анималистични принтове, надпис Слава или черепи от цветя върху гърба на късо манто от норка.

Освен с моделите си Плейн е известен с обсебването му от лукса. Наскоро той дори направи лице на своите модели Линдзи Лоън в пика на нейната скандална кариера, когато тя беше отхвърлена от всичките си бизнес партньори в рекламата. Неговите идоли са Ролинг Стоунс и Синди Крауфорд, като дизайнерът споделя, че дълго време мечтаел да се ожени за дългокраката манекенка.

Пред списание The Glare той споделя, че успехът за него е ключът за щастието. Да постигнеш мечтата си и да осъществиш това, за което си работил, е едно истинско щастие, казва още екстравагантният дизайнер.

Рейтинг

5 4
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати