Как да избираме пръстен с диамант

Диамантен пръстен

Пръстенът с диамант отдавна вече не е просто мечтан подарък от всяка жена, а се е превърнал също така в красив символ на предложение за годеж или за сватба.

Пръстен с диамант трябва да се избира прецизно, и причината за трудния избор е самият камък, който всъщност прави бижуто толкова ценно и желано от дамите.

За да се избере правилно пръстен с диамант, трябва да се обърне внимание на основните задължителни параметри на този вид бижу. Размерът, теглото и формата на обработката на камъка са много важни.

Обикновено пръстените с диамант са с камък, който е със заоблена форма. Ако жената, на която ще се подарява пръстен с диамант, вече има в колекцията си от бижута тези красиви камъни, е добре да се купи диамант, който е поне малко по-едър от тези, които има тя.

Диаманти

Сред ценителите на диаманти има неписано правило, когато става въпрос за купуване на пръстен с диамант, който ще бъде подарен на бъдещата съпруга от някой мъж.

Според това неписано правило мъжът трябва да купи пръст с диамант, който е със стойността на две негови месечни заплати. Въпреки това не е задължително да се спазва това правило, тъй като всяка жена ще се зарадва и на пръстен с малък диамант.

Цветът на диаманта също е много важен. За пръстен от бяло злато е подходящ диамант с цвят 5, 6 и 7 (G, H и I). Когато пръстенът е от жълто злато, е добре цветът да е 8-1 и 8-2 (J, K, L), тъй като тези цветове изглеждат прозрачни на жълтия фон.

В диаманта не трябва да има тъмни петънца, макар че при по-евтините камъни те могат да бъдат приемани за не толкова голям дефект. С помощта на добър бижутер златото може да прикрие петната в камъка.

Това, което мъжът трябва да вземе предвид, когато избира пръстен с диамант, е формата на ръката на дамата. Ако тя е с по-едра и широка ръка, няма да й отива пръстен с малък камък. Прекалено едрият диамант може да седи твърди грубо върху нежна тясна ръка.

Но какъвто и да е пръстенът, самият факт, че е с диамант, повишава стойността му в очите на жената. А освен това такъв подарък може да се направи не само за годеж или брак, а просто като израз на любовта към жената, която е важна за един мъж.

Рейтинг

5 1
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати