ezine.bg»Статии»Мода»Модни Икони»Великите дизайнери - Емилио Пучи

Великите дизайнери - Емилио Пучи

Пучи
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

Емилио Пучи е име, което успя да разтърси модния свят през 60-те и 70-те години. Благодарение на смелите цветове и шикозни принтове модната къща си спечели верни последователи като София Лорен, Мерилин Монро и Джаки Онасис.

Маркиз Емилио Пучи ди Барсенто е роден на 20 ноември 1914 година и умира на 29 ноември 1992 година във Флоренция, Италия. Израства в аристократично семейство в Неапол. Първо учи в Миланския университет, след което решава да продължи образованието си в САЩ.

Активната дизайнерска кариера на Емилио Пучи започва след Втората световна война. През 1947 година иновативният моделиерсъздава фирма за спортни, туристически и облекла за свободно време.

Година по-късно създава първата си линия ски екипировка за жени. Този факт съвсем не е случаен, предвид спортната насоченост на дизайнера. Емилио Пучи плува, кара ски, играе тенис и участва в ралита.

Моделите, които описват същността му като дизайнер, са дамските панталони тип капри, пижамите палацо, спортните облекла и униформите. Те най-често се открояват със свежест, виталност и цветово многообразие. Но това не е случайно – Емилио Пучи е пристрастен към багрите!

При пътуванията си до Индия, Бразилия и остров Бали чувствителният творец получава незабравими инспирации от колористичното природно богатство, както и от красивите шарки и мотиви, изпъстрящи облеклата на местното население.

Емилио Пучи

Богатата му фантазия ги преработва в чудно красиви ризи и рокли, кърпи за глава, шалове, чанти, а също така и като дизайн за халати, пижами, плажно облекло и др.

През 90-те една от най-запалените модни фенки на марката Пучи е поп звездата Мадона. Не са малко жените, дотолкова влюбени в модата на Емилио Пучи, които са пожелавали да бъдат погребани, облечени в негови тоалети.

Ако за някои това е било само желание, то се превръща в показателен факт за световния секссимвол и една от най-легендарните кинозвезди на Холивуд – Мерилин Монро.

Днес модната къща на Емилио Пучи е жива и все още предлага дрехи и аксесоари в прекрасни десени като спомен за великия дизайнер, който виждал жените през цветовете на дъгата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest