Одри Хепбърн - неостаряващо модно вдъхновение

Одри Хепбърн

Одри Хепбърн напусна този свят преди повече от две десетилетия, но следата, която остави в световната мода, е все така ярка и надали съществува жена, която да не се е възхищавала на уникалния ѝ стил. Красивата актриса е родена на 4 май 1929 година в околностите на Брюксел.

След като взима участие в няколко европейки филма, тя е забелязана от френската писателка Сидони-Габриел Колет, която я избира за главна роля в постановката на Бродуей „Жижи".

През 1952 година се снима във филма „Ваканция в Рим", за който година по-късно получава Оскар, Златен Глобус и БАФТА. След този шеметен успех, Одри Хепбърн се превръща в една от най-високоплатените кино актриси на своето време.

Елегантната красавица никога не се е притеснявала да носи изрязани тоалети и е използвала завиден асортимент от шапки и обеци. Панталоните и костюмите също са били част от гардероба на Одри, но подчертани по един женствен и фин начин.

Заради крехката си фигура и слабо изразен бюст модната икона за някои е приемана като прекалено слаба. Но нейните стилисти винаги са успявали да превърнат недостатъците ѝ в нейни силни страни.

Стройният силует на Одри е това, което модният дизайнер и близък приятел Живанши превръща в истинско изкуство. Костюмите на Юбер де Живанши за Хепбърн и днес са част от модната история и трудно може да се определи кой от двамата е повлиял повече на другия.

Всички знаем, че малката черна рокля е създадена от Коко Шанел. Тя обаче става популярна след като Живанши я преоткрива със своите модели за Одри. Точно от нея се започва популяризирането и търсенето от жените, тъй като всяка от тях иска да има поне една такава стилна и елегантна черна рокля.

Роклята с квадратен гол гръб, наречена „Сабрина”, става известна именно от филма „Сабрина”, в който главна героиня е Одри. Живанши я създал специално за нея и години по-късно тя е все така актуална, ефектна и секси.

Стегнато коланче в средата на една рокля създава прекрасна форма. Хепбърн успява да очарова хората дори с елементарна карирана рокля със стегнат колан, като завършва женствения образ с една страхотна барета на главата.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати