Тесни дънки вкараха в болница жена

Тесни дънки

Дънките са сред облеклото, което винаги е на мода. Този тип панталони са и една от най-предпочитаните дрехи както от мъжете, така и от жените. Оказва се обаче, че на пръв поглед безобидните и дори удобни за мнозина дънки могат да подложат живота ни на опасност.

Медицински специалисти алармираха за риска, който носят тези тесни панталони, и призовават техните привърженици да избягват продължителното им носене, а още повече клякането с тях, след неочакван инцидент, станал с дама от Австралия, съобщи Асошиейтед прес.

Австралийски експерти разпространиха случая с 35-годишна местна жителка, чието име остава в неизвестност, на която ѝ се наложило да влезе в здравен център за четири денонощия заради обездвижване.

Специалистите поясняват, че здравословните проблеми на въпросната жена се дължат именно на продължително носене на тесни дънки, както и клякане с тях.

Дънки

Проблемите за младата австралийка започнали, когато решила да помогне за свой близък да изнесе багаж от жилището си. Улисана в задачата си, дамата останала в клекнало положение няколко поредни часа. Когато приключила с опаковането на багажа, тя решила да се прибере.

На връщане минала през парка и докато вървяла, усетила неразположение в краката си. Внезапно крайниците на жената се схванали и тя се озовала на земята. Тъй като сковаването било много тежко, 36-годишната австралийка не успяла да се изправи и останала в парка дълго време. Накрая все пак събрала сили и стигнала до близката болница.

Когато лекарите от Кралската болница в Аделейд направили изследвания на пациентката, те установили, че тя има увредени мускули и нерви на краката, а също и оток.

Един от медицинските специалисти, който е прегледал пострадалата жена, разказва, че досега при него са идвали пациенти, страдащи от проблеми в слабините, причинени от дънки. По думите му сблъсъкът му с подобно увреждане на крайници, породено от впити панталони, е нещо ново.

Експертът разкрива, че при клякане се притискат нерви в долната част на краката и се възпрепятства притокът на кръв към мускулите на прасеца. Според него носенето на дънки прави проблемът още по-сериозен. Ето защо той призовава феновете на дънковото облекло да бъдат внимателни.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ина
Ина
25.06.2015 01:01
Последно на 35 или 36 години е жената? А може би на 37, 38.... Кой ги пиши тези глупости?!?!?!
1
1
Реган
Реган
28.06.2015 01:50
Да не забравяме, че е млада. Аз съм на 35, благодаря на драскача за комплимента!
0
1