Съвременен моден диктатор - Ана Уинтур

Ана Уинтур

Ана Уинтур несъмнено е най-влиятелната фигура в света на модната индустрия. Англичанката е главен редактор на американското списание Vogue от 1988 година до днес и се е утвърдила като основен критерий за модните къщи и техните креативни директори.

Ана Уинтур е родена на 3 ноември 1949 година в Лондон. Тя завършва училище в северната част на британската столица, където често роптае срещу училищните униформи.

На 14 години подстригва косата си, като избира добре познатото късо каре. Постепенно тази прическа се превръща в нейна запазена марка. Явно още от съвсем невръстна възраст Ана има собствено мнение за много неща.

Всъщност, заслугите Ана да навлезе в света на журналистиката се дължат на връзките на баща ѝ. Благодарение на него, на 21-годишна възраст известната редакторка заминава за Ню Йорк като част от екипа на Harper’s Bazaar.

10 години по-късно тя е била уволнена от списанието под предлог, че не разбира американския пазар. Повод за това са прически тип „раста“ на модели, заснети за фотосесия висша мода. Това всъщност се оказва доста печеливш ход за самата Ана, тъй като съдбата я отвежда в редакцията на Vogue.

Уинтур

Ставайки главен редактор на емблематичното издание за мода и стил, Ана Уинтур уволнява голяма част от персонала и започва да упражнява наистина огромен контрол над списанието, повече от всеки друг предходен редактор.

Градските легенди създават славата ѝ на безкомпромисен професионалист, известен със своя перфекционизъм. Именно нейният образ в модните среди вдъхновява и филма „Дяволът носи Прада”, където Мерил Стрийп влиза в ролята на модния диктатор.

Ана Уинтур има строг режим, с който се съобразяват всички нейни подчинени. Тя се събужда изключително рано - денят за нея започва в 5 часа сутринта и завършва точно в 22:00 вечерта. Това е и причината тя никога да не остава модно събитие повече от 20 минути.

Годишната печалба на главния редактор на „Модната библия“ е 2 милиона долара. Сумата е по данни на New York Magazine от 2011 година, но към настоящия момент със сигурност е по-висока.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Свързани рецепти