Безценни модни съвети от Ив Сен Лоран

Ив Сен Лоран

Ив Сен Лоран е сред гениите в модната индустрия, оставил след смъртта си цяла империя. Неговите тоалети са сред неостаряващите класики, а съветите му относно модата са безценни и до днес.

Ив Сен Лоран е променил завинаги света на модата, създавайки панталоните тип цигара, якетата тип сафари, трапецовидната рокля, пуловерите с голямо деколте, високите тесни ботуши и официалните костюми за жени.

Той е и първият дизайнер, който наема чернокожи модели за ревютата си и първият, създал колекции от типа прет-а-порте (готови да се носят), станали популярни изключително бързо.

Относно ежедневния стил на всяка жена Ив Сен Лоран е дал няколко основни насоки.

1. Носете дънки – приживе дизайнерът е казвал, че единственото, за което съжалява, е, че не е бил човекът, измислил дънките. Ив Сен Лоран смята, че това е единствената дреха, съчетаваща небрежност, сексапил, удобство и скромност, заради което всяка жена трябва да ги носи;

Удобни дънки

2. Обичайте се в черно – разглеждайки колекциите на французина, веднага може да се забележи, че черното е било фаворитът му сред цветовете. За класическа и вечно модерна комбинация той определя черният пуловер, съчетан с черна пола.

Към това съчетание може да прибавите и цветен акцент, без значение от конкретният цвят, тъй като черното се съчетава умело с всичко, за да имате модерна и елегантна визия;

3. Дрехите трябва да са женствени и да следват фигурата – сексапил и скромност е мото на Ив Сен Лоран при създаването на тоалетите му. За него елегантността и нежната визия стои на пиедестал и препоръчва на жените да обличат дрехи, които подчертават формите им;

4. Създайте си собствен стил – в никакъв случай не копирайте визията на модели и актриси, а прилагайте съветите им според вашия собствен вкус. Подбирайте онези тенденции, които най-много ви допадат, като ги съчетавате помежду си.

Не се стремете да си набавяте непременно тоалети от последните ревюта, а избирайте дрехи, които си подхождат и може да ги носите при различни поводи.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати