Новата ера в татуирането - 3D татуировки

3D татуировки

Историята на татуировката започва преди много години. Най-древните доказателства за надписи по тялото са открити в египетските пирамиди върху мумии на възраст 4 000 г. Този ритуал обаче се е появил много по-рано. Татуирането първоначално се е използвало като племенен знак, род или тотем. Според древните изображенията и надписи по тялото носели определена магическа сила.

Днес татуировките се правят ръчно от опитни татуисти. Всяка една от тях е произведение на изкуството, което отличава носителят ѝ като индивид. Във всеки салон обаче има каталог с татуировки. Ако изберем някоя от тях, рискуваме някой да има същата, което би било доста неприятно.

Новите технологии и методът за нанасяне на мастилото прави възможна направата на татуировка, за която дори не сме и мечтали само до преди десетилетие. Макар татуистите и до днес да рисуват татуировките върху кожата на ръка, методологията е драстично променена през последните години.

През 1920 година работа като татуист започва най-известният боди арт практикуващ – Сейлър Джери. Тогава той използва метода ръчно убождане. Днес за нанасяне на дизайна се използват много по-съвременни машини. Те имат множество игли, като всяка от тях може да извършва различна работа.

Сейлър Джери разчита на инструмента Cheyenne Hawk Thunder. Тази нова машина комбинира хватката на игли в пълнител за еднократна употреба. Тя е истинско революционно откритие, що се отнася до татуирането. При допир с кожата се усеща чувство за изписване с маркер, а не болка.

Изобретяването на подобни инструменти дава на татуистите възможност да създават изумителни проекти. Съчетавайки ги с компютър и дигитален дизайн, оригиналните татуировки вече не трябва да се правят само и единствено на ръка. Еволюцията на татуировките и специалистите, които ги правят на фотошоп, позволяват създаването слоеста образност, която прави голяма крачка извън рамките на обикновен чертеж, а именно – 3D.

Технологията на пръв поглед изглежда проста. Художници създават дигитални изображения, които сливат текстове, графити, изкуството и тежки сенки. Резултатът е уникален вид, който изглежда едновременно живописно и реалистично.

Въпреки че са проектирани на компютър и изпълнени с нов вид машина, татуировките са по-живи, колоритни и изумителни от всякога. А почитателите на изписаното тяло скоро ще могат да опитат върху себе си новия метод и у нас.

Рейтинг

5 0
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати