Каква връхна дреха да изберем според типа фигура

Палто

Застудяването вече е факт и няма как да излезем навън без подходящата връхна дреха. Последните тенденции направиха актуални пончото и кожените елеци, но някои дами предпочитат сигурността на палтата и якетата.

Преди да се спрете на конкретна връхна дреха обаче е важно да се съобразите с типа на фигурата си, за да изглеждате възможно най-добре.

За ниски жени

Търсете едноцветни палта и якета, които не са пълни с детайли като копчета и ревери по себе си. Талията трябва да е добре подчертана чрез кройката или колан, с който да завържете връхната си дреха.

Палта

Подходящата дължина за вас е до коляното, като в никакъв случай не трябва да си купувате дълги палта. Избягвайте още и прекалено обемните връхни дрехи, както и такива с прекалено много шарки по себе си.

За жени с широк ханш

Подходящо е трапецовидното палто, което е с дължина до или малко под коленете. Избягвайте връхни дрехи с ясно изразени и открити деколтета, както и такива с прекалено много детайли.

За жени с широки рамене

Пончо

Вие трябва да се спрете на палтата тип пелерина, якета с широки ръкави, пончо. Дължината може да е малко над коляното, а препоръчителното деколте е триъгълно. Не купувайте палта с подплънки на раменете, якета с големи яки или прилепнали ръкави.

За жени с тесни рамене

Вие трябва да търсите палта с подплънки или якета с обемни яки с дълъг косъм, които визуално ще ви придадат повече обем в горната част на тялото. На вашата фигура не стоят добре пончото и пелерината.

За жени с отпуснато коремче

За вас са подходящи трапецовидните палта, чиято дължина стига до средата на бедрото. Неподходящи са моделите с големи копчета или детайли като джобове и ципове около талията.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати