Обемните палта с дълъг косъм отново са на мода

Палто с дълъг косъм

Позабравените пухкави палта с дълъг косъм се завърнаха отново сред модните тенденции и дори са една от най-харесваните и актуални връхни дрехи за по-студените дни от годината.

Те са елегантни като всяко палто, но не са толкова скучни, заради което са предпочитано облекло от по-дръзките дами. Освен че с тях няма да усетите студа навън, пухкавите палта ще направят визията ви много по-впечатляваща.

Преди да си ги купите обаче, не трябва да забравяте, че обмените палта с дълъг косъм не отиват на всяка фигура. Ако сте ниски или закръглени, по-добре забравете за тези дрехи.

Вместо това може да се спрете на палта или якета с по-къс косъм и модели, които не са толкова обемни и не правят фигурата ви по-пищна от необходимото.

За останалите жени те са гореща модна находка и единственото, с което трябва да внимават, е съчетаването им. Обемните палта се комбинират с впити панталони или дънки, които хубаво очертават тялото.

Подходящи също са късите поли и клинове, особено ако решите да бъдете по-екстравагантни и заложите на по-големи размери палта от този, който по принцип носите.

Палта

Връхната дреха може да стига до коляното или чак до глезена. Модерни са моделите с колан около талията, с големи кожени яки или пухкави маншети.

Бялото се очертава като диктатор сред цветовете при тези палта, но може да заложите още на черното, виненочервеното, зеленото, жълтото, леопардовото, оранжевото и цикламеното.

Въпреки че меките плата не се харесаха на природозащитниците, те превзеха дефилетата на повечето дизайнери. Сред тях са Даян фон Фюрстенберг, Ели Сааб, Емилио Пучи, Версаче, Валентино, Марк Джейкъбс.

В колекциите преобладаваха кожи от лисица, овчи кожи, заек, както и много имитации на животинска кожа - леопард, тигър, дори питон.

През последните години все повече дизайнери представят палта и от екокожи, както и къси кожухчета от изкуствена козина с множество от кожени имитации.

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари