ezine.bg»Статии»Мода»Модни Съвети»Какво не знаем за денима?

Какво не знаем за денима?

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k476
Дънки
Малка дамска чанта за през рамо
Препоръчано за теб:
Малка дамска чанта за през рамо
37.00 лв.
Виж ››

В наши дни денимът е един от най-популярните платове. С него може да се изработи почти всичко. Основата на добрия стил стои в обикновените тъмносини дънки, но вариациите им могат да се впишат във всяка тенденция. Денимът може да изглежда по много различни начини, в зависимост с какво се съчетава и как се носи.

Всеки от нас има по един чифт любими дънки. За да ги запазим за по-дълго, трябва да се запознаем с всички тайни на този материал.

Дънки, изработени от суров деним, се перат едва шест месеца, след като започнете да ги носите. През този период те се нагаждат по формата на тялото ви, а ако ги пуснете в пералнята, тя ще се изгуби.

Това обаче не важи за комерсиалните видове дънки, които най-често се произвеждат от третиран деним. Те са умишлено състарени и избелени и могат да се перат по-често. Въпреки това, за да запазите живота им по-дълъг, го правете само когато започват да увисват и да губят желаната форма.

Един от на-честите проблеми с дънките е, че се захабяват. Това може да се избегне, като ги перете с хладка или студена вода. Ако пък целта ви е да се захабят по-бързо, то ги изперете с гореща вода.

Деним

Ако искате да запазите тъмния цвят на дънките си, при последното изпиране добавите половин чаша ябълков оцет. Той запазва боята в тъканите.

Ако искате да премахнете неприятната миризма от дънките, то най-добре ги закачете в банята, докато си взимате душ. Парата ще изведе всичко неприятно от тях. Друг вариант е да ги поставите в найлонов плик и да ги замразите в хладилника за няколко дни.

Дънките винаги трябва да се оставят да изсъхнат сами. Ако все пак се налага да използвате сушилня, то я настройте на най-ниската температура и ги извадете, докато са още влажни.

За да разширите тесните си дънки, то още докато са мокри ги закачете навън и разтеглете талията с ръце. Друг вариант е да минете отгоре с ютия и пара и да започнете да раздърпвате, докато сушите със сешоар.

Ако пък дънките ви са дълги, то не бързайте да ги скъсявате. След няколко изпирания те се свиват по дължина.

Правилното сгъване на денима също удължава живота му. За целта поставете дънките на леглото. Прехвърлете левия крачол върху десния, след което хванете и двата в краищата и сгънете още веднъж. Постарайте се долните ръбове да са успоредни с ръба на талията и сгънете още веднъж.

Никога не прибирайте дънките едни върху други. В тях има фибри, които се нуждаят от въздух.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest