Оправете бързо неудобните обувки с тези трикове

Обувки

Вероятно на всяка дама ѝ се е случвало да си купи не чак толкова удобни обувки само заради факта, че изглеждат прекрасно или пък точно подхождат на някой неин тоалет. В по-голямата си част подобни решения се оказват грешни – хубавият външен вид на обувките и уникалната им цена не могат да заместят удобството. Ако все пак сте се изкушили и този път сте си взели недотам удобни обувки, не губете надежда - има начин да ги оправите и да ги носите уверено и спокойно.

Най-честият проблем е стегнатата обувка – предлагаме ви няколко прости решения, с които можете да се отървете от неприятното усещане и благодарение на които спокойно ще носите обувките си.

- Първият начин за разширяване на обувката е с помощта на ракия. Ако това ви се струва чисто разхищение на алкохола, използвайте медицински спирт. Трябва хубаво да напоите памучно тампонче и да намажете обувките си отвътре. Най-вероятно искате обувките да се разширят веднага – за тази цел след намазването ги обуйте и излезте да се разходите навън. Ако все пак имате време, след като ги намажете, оставете ги да изсъхнат и на следващия ден повторете процедурата. Излишно е да се притеснявате за миризмата – по никакъв начин обувките ви няма да имат ухание на спирт;

- Следващият вариант е използването на мокри чорапи. Този вариант е малко по-рискован за вас, тъй като се налага да обуете мокрите чорапи и после да сложите обувките, които не са ви достатъчно удобни. За да има максимален ефект, трябва да стоите с тях няколко часа;

- Третият начин да разширите уникалните обувки, на които не успяхте да устоите в магазина, е като използвате лосион за тяло. Обувките се намазват отвътре с лосиона и ефектът ще бъде абсолютно същият като този със спирта или ракията – основната разлика е, че обувките ще са леко мазни отвътре и ще миришат на лосиона.

И след като вече сте решили проблема с неудобните обувки, време е да се погрижите за това да запазят хубавия си вид възможно най-дълго време. За целта можете да се снабдите с глицерин или течен парафин и да намажете с памуче обувките си – този път процедурата се извършва от външната страна на обувките.

Ако използвате течен парафин, а обувките ви са светли – не нанасяйте прекалено голямо количество от парафина. В противен случай обувките ви могат да станат по-тъмни на цвят.

Използвайки течен парафин или глицерин, обувките ви ще станат не само лъскави, но и кожата ще се уплътни и обувките повече няма да пропускат вода.

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати