В Америка забраниха рекламите на закръглени модели

plus size

Две от най-големите телевизии в САЩ - NBC и ABC забраниха излъчването на рекламите за бельо с pluz size моделите, които дизайнерката Ашли Греъм бе избрала, за да представи колекцията си миналата година.

От начало по-пухкавите манекенки бяха приети с одобрителни възгласи, но на практика се оказа, че модният свят все още не е готов да пречупи стандартите си и да показва не толкова слаби жени.

Моделите на Ашли Греъм заснеха една сесия в списание Sports Illustrated, който стана първата медия, дала им изява, след като се разходиха по подиума в Ню Йорк.

Каналите NBC и ABC обаче отказаха да излъчват рекламата. Тъй като преди рекламата за бельо никога не е била проблем за телевизиите, се смята, че нестандартните фигури на момичетата са причина за отказа.

Двете медии обаче не посочват довода за решението си.

Ашли Греъм

Във видеото участват Тара Лин, Джорджия Пат и други модели с пищни форми, които споделят с публиката защо харесват телата си такива, каквито са.

Самата дизайнерка Ашли Греъм също се включва в рекламата, показвайки няколко техники от кикбокса, като заявява, че тялото ѝ е създадено, за да бъде силна и секси едновременно.

Макар че не за първи път виждаме по-пищни модели на дефилетата, фактът, че сензацията около тях приключва с ревюто, категорично показва, че модният свят не е готов да се раздели със стройните и високи манекенки.

Поддържането на този тип фигура е предизвикало най-много случаи на заболели от анорексия и булимия. От една страна, моделите се подлагат на нездравословен режим, за да имат работа, а от друга, хиляди жени в стремежа да им подражават се разболяват от хранителните разстройва.

Повече разнообразие на модния подиум ще покаже, че човешката фигура не попада в един стереотип и не е наложително да измъчваме организма си, за да се чувстваме красиви и секси.

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари