ezine.bg»Статии»Мода»Модни Тенденции»Буркини – новият бански на европейките

Буркини – новият бански на европейките

Буркини

Буркини – това е новият бански, който ще се продава в европейските градове от тази година. Той е предназначен за мюсюлманки.

В търговската мрежа предстои да се появи артикул, който се продава в магазините в Обединените Арабски Емирства от близо три години. Това са буркини, които представляват бански костюми. Продуктът бележи невероятен успех в Дубай и Либия, а днес настъпва и на европейския пазар.

Наименованието на банския костюм идва от комбинация от думите бурка и бикини. Тези бански костюми са измислени преди две години в Австралия. Дизайнът им обаче е доста по различен от познатите ни. Той е почти изцяло покрит и се състои от покривало на главата, халат с дълги ръкави и панталони. На показ са само стъпалата, лицето и ръцете.

Новият артикул ще се продава на цена от 70 долара за бройка и ще може да се открие във всяка европейска страна. Очаква се буркините да предизвикат гнева на хиляди хора. Още преди официалното им излизане на пазара се чува мнението, че по този начин се засилва неравенството между половете и потисничеството на жените.

Буркините вече пътуват към магазините на големите британски градове. Продуктът вече предизвика противоречия и спорове между британците. Някои от тях са категорично против носенето на подобен бански костюм на плажа. Други пък застъпват мнението, че всеки е свободен да се облича, както си поиска.

Според модните експерти към буркините интерес ще проявят както мюсюлманките, така и британките. Много от тях страдат от проблеми при досег със слънцето заради бялата си и нежна кожа. С този бански те ще се предпазват от рак на кожата и всякакви други неразположенията.

Много от модните гиганти вече са се ориентирали към производството на буркини. Те ще бъдат пуснати в търговската мрежа в месеца на Рамадан, който тази година започва на 6-ти юни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Катя
Катя
22.04.2016 00:20
Доста загуби ще имат магазините с тези "бански". Горките мюсюлманки - ще се изпържат в този вид на плажа. Интересно накъде ще гледат мъжете им - към съпругите си или към всички полу-голи с оскъдни бански и без горнища жени???
2
0