Модата от фестивала Уудсток се завръща за пролет и лято 2016

Модата от фестивала Уудсток се завръща за пролет и лято 2016

Въпреки че през последните 50 години светът видимо напреднал в технологично и информационно отношение, в модата не се очертава нищо ново и тенденциите от 1969 година на музикалния фестивал Уудсток отново ще са актуалните през настъпващите пролет и лято.

Уудсток е легендарен фестивал и на него са участвали всички известни за времето си музиканти. За първи път той е проведен през 1969 година в град Бетъл, щата Ню Йорк.

Освен с напредничавата за времето си музика фестивалът става популярен и с новата мода, която младежите тогава представят. Периодът е известен като Революцията на цветята и въпреки че минаха 47 години от неговото стартиране, на път сме да го повторим и днес.

Сега няма да се изненадаме толкова от по-изрязани и екстравагантни дрехи, както през 60-те и 70-те години на миналия век. Тогава обаче голотата се е използвала като символ на хипи времето, което искало да покаже свободата си от моралните и насила наложени задръжки.

В духа на Революцията на цветята всички присъстващи на Уудсток, споделяли храната си. Няма известни случи на насилие, въпреки че според данните присъстващите на музикалното събитие надхвърляли 500 000 души.

Модата от фестивала Уудсток се завръща за пролет и лято 2016

Дръзки, небрежни и разголени облекла са избирали жените, включващи се в лятото на любовта. В резултата от 3-дневната им еуфория се раждат не малко бебета, като някои бременни жени пътували, за да родят на фестивала.

Сред модерните акценти, които са били актуални по това време и сега, са американският флаг, дрехи с емблемата на фестивала Уудсток, босите крака, разрошените коси, етно елементите, ресните, цветя и различни аксесоари в косите.

Модерни ще са още денимът, свободните облекла и цветните слънчеви очила.

Модата се повтаря точно както образците от 1969-та, а в социалните мрежи днес я отбелязват с хаштаг #woodstock1969.

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари