Разширете тесните обувки с този хитър и лесен метод

Обувки

Ако новите обувки, които сте си купили, се окажат тесни, има начин да ги поправите, стига те да са направени от естествени материали като кожа.

С един доказан метод, който може да приложите у дома, може да увеличите размера на обувките си с до един размер, а след време, ако отново станат по-тесни, да повторите процедурата.

Нужни са ви две плътни торбички с цип, които трябва да напълните с вода. Разположете торбичките в двете си обувки и след това го преместете във фризер. Оставете ги там за около 20 минути и когато времето изтече, ги извадете.

Не бързайте да вадите торбичките от обувките, а ги оставете, докато ледът се разтопи. След това ги махнете и внимателно подсушете обувките си.

С този трик те ще са с поне един номер по-големи от този, с който сте ги купили. Методът е подходящ само за естествени материали, защото изкуствените бързо ще се повредят при ниските температури във фризера.

Ако разтягането не е било достатъчно, спокойно може да повторите процедурата. При обувките, които са изцяло от естествена кожа, може да не използвате торбички с вода, а да ги замразите с натъпкани я тях мокри вестници.

Кожени обувки

След като ги извадите от фризера, махнете вестниците и обуйте дебели чорапи. Разтъпчете ги, докато се стоплят и отпуснат.

Най-сигурният начин за оправянето на тесните обувки обаче си остава посещението при обущар. Те използват специални калъпи, с които разтягат обувката, без да навредят на материята.

Така че ако искате да разтегнете скъпи или ценни за вас обувки, по-добре не го правете сами, а се обърнете към професионалист, защото ако веднъж нараните сериозно материята, тя няма как да се коригира.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари