ezine.bg»Статии»Мода»Бижута и Аксесоари»Избирайте обеци спрямо формата на лицето си

Избирайте обеци спрямо формата на лицето си

Форма на лицето

За да ви отиват обеците, трябва да съобразите тяхната форма с формата на вашето лице. Изключение правят жените с овално лице, защото на тях им отиват всякакви обеци. За останалите обаче най-добре е да се спират само на конкретни модели.

Златно правило е жените със светла кожа да избират аксесоари, изработени от сребро, платина и стомана, а на жените с по-мургав тен им отиват златисти и бронзови бижута.

Правоъгълно лице – на тях им отиват аксесоари, които създават усещането за обем. Подходящо са обеците с формата на капка, пера, овал и кръг, а трябва да избягват прекалено пищните обеци и тези с формата на висулки.

Ким Кардашиян

Продълговато лице – най-добре им стоят обеците с геометрични форми – овал, кръг, триъгълник и обеци с формата на ветрило. Неподходящ избор за тази форма на лицето са висулките и прекалено пищните обеци.

Триъгълно лице – когато имате по-тясна брадичка, трябва да създавате обем в тази зона чрез обемни обеци като големи кръгове и трапецовидни обеци. Не са подходящо обеците във форма на капка, триъгълните и висулките.

Обеци

Ромбовидно лице – ако брадичката и челото ви са по-тесни, а скулите са по-широки, трябва да избирате обеци с формата на капка и с формата на ветрило. Трябва да избягвате обеците с остри ръбове като триъгълните, ромбовидните, кръглите и квадратните.

Обеци

Квадратно лице - подходящ избор за вас ще са широките обеци с формата на триъгълник. Отиват ви същo и висулки, а не бива да носите обеци във формата на капка или ветрило.

Кръгло лице – за вашата форма на лице добре стоят висулките и обеците във форма на капка. На всяка цена трябва да избягвате кръглите обеци както малките, така и големите форми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати