Вивиан Уестууд предизвика фурор по време на Седмицата на модата

1 от 3 Снимки
Вивиан Уестууд предизвика фурор по време на Седмицата на модата
Снимка: elle

Последната колекция на 75-годишнатаВивиан Уестууд бе огромна изненада за Лондонската седмица на мъжката мода. Моделите на дизайнерската предизвикаха бум от смесени реакции след дефилето.

Уестууд представи последната си работата за сезон есен/зима 2017 в категорията за мъжка мода, но голяма част от моделите носеха рокли, поли и други типични за жените дрехите.

В част от колекцията на дизайнерската женското и мъжкото облекло бе съчетано, а някои от манекените носеха златни аксесоари, изобразяващи интимни части.

С колекцията си Вивиан Уестууд е искала да размие границите между половете и да сложи точка на стандартите, че мъжете не бива да носят рокли или поли.

При представянето на дрехите можеше да се открие и явен политически апел за защита на природата и въвеждането на повече екологични програми в действие.

Явно се демонстрира модата на унисекс, коментират модните критици, а аксесоарите във форма на пенис ясно демонстрират освободеното поведение, към което дизайнерската призовава.

Най-голямо внимание събра черна тюл рокля /виж галерията/, носена от рус модел, която пресъздаваше стила на пънк рока.

По време на Седмицата на модата в Лондон над 10 модни къщи представиха предложенията си за сезон есен/зима 2017. Дефилетата са представителни за предстоящата тенденции.

Тази година и Бърбъри се представиха своята колекция по нова схема. Вместо 4 дефилета oт модната къща представиха две дефилета, като смесиха мъжко и женско облекло.

Освен това облеклата им не бяха предназначени точно за есенно-зимния сезон.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати