Ezine.bg»Статии»Мода»Модни Тенденции»Вивиан Уестууд предизвика фурор по време на Седмицата на модата

Вивиан Уестууд предизвика фурор по време на Седмицата на модата

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k77
Вивиан Уестууд предизвика фурор по време на Седмицата на модата
Снимка: elle

Последната колекция на 75-годишнатаВивиан Уестууд бе огромна изненада за Лондонската седмица на мъжката мода. Моделите на дизайнерската предизвикаха бум от смесени реакции след дефилето.

Уестууд представи последната си работата за сезон есен/зима 2017 в категорията за мъжка мода, но голяма част от моделите носеха рокли, поли и други типични за жените дрехите.

В част от колекцията на дизайнерската женското и мъжкото облекло бе съчетано, а някои от манекените носеха златни аксесоари, изобразяващи интимни части.

С колекцията си Вивиан Уестууд е искала да размие границите между половете и да сложи точка на стандартите, че мъжете не бива да носят рокли или поли.

При представянето на дрехите можеше да се открие и явен политически апел за защита на природата и въвеждането на повече екологични програми в действие.

Явно се демонстрира модата на унисекс, коментират модните критици, а аксесоарите във форма на пенис ясно демонстрират освободеното поведение, към което дизайнерската призовава.

Най-голямо внимание събра черна тюл рокля /виж галерията/, носена от рус модел, която пресъздаваше стила на пънк рока.

По време на Седмицата на модата в Лондон над 10 модни къщи представиха предложенията си за сезон есен/зима 2017. Дефилетата са представителни за предстоящата тенденции.

Тази година и Бърбъри се представиха своята колекция по нова схема. Вместо 4 дефилета oт модната къща представиха две дефилета, като смесиха мъжко и женско облекло.

Освен това облеклата им не бяха предназначени точно за есенно-зимния сезон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати