Ezine.bg»Статии»Мода»Модни Тенденции»Обеца в окото – има и такава мода!

Обеца в окото – има и такава мода!

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254

Ако не сте чували за обеца на окото, позната още като пиърсинг на очната ябълка, сте закъснели. Тази мода е актуална от цели три години.

Днес украсяването на тялото с татуировки и обеци се приема като нещо напълно нормално и обичайно. Пренасищането и лесният достъп до тези услуги увеличават търсенето на все по-различни и необичайни разновидности.

На пазара излизат все повече и повече екзотични методи за открояване. Един от може би най-необичайните е пиърсингът на очната ябълка.

Технологията се прилага за пръв път от хирурзите в Холандския институт за иновативна очна хирургия през 2004 г. При нея в склерата на окото се поставят бижута от платина, имитиращи скъпоценни камъни, с размер 3.5 мм. За целта се прави миниатюрен разрез. Най-предпочитаните са сърцата, полумесеците, както и много други миниатюрни формички.

Манипулацията не отнема повече от 15 минути. В тях опитен очен хирург вгражда в съединителната тъкан чуждото тяло. Цената е между 500 и 1 000 евро. Желаещите да се сдобият с обеца в окото са запазили всички часове с месеци напред.

Днес услугата се предлага на все повече места. В много клиники както в Америка, така и в Европа, може да се сдобиете с обеца на окото.

Възможността да се сдобиете със сърце или звездичка в очната си ябълка става все по-достъпна. Пиърсинг маниаците са буквално луднали по имплантирането на малки бижута под повърхността на окото. Най-хубавото според тях е, че имат подобна на всеки друг вид обеци функцията да се сменят. Цената е наполовина на манипулацията и включва подмяна на наличната обеца с друга такава.

Операцията по поставяне на пиърсинг на очната ябълка е напълно безопасна. Тя не заплашва със слепота или загуба на зрението по какъвто и да било начин.

Въпреки това редица здравни организации са против поставяне на обеца в окото. Те съветват да избягваме да вкарваме изкуствени тела в очните си ябълки, защото не се знае как ще реагира тялото на тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати