Модел с рядко генетично заболяване разбива стандартите за красота

1 от 5 Снимки
Модел с рядко генетично заболяване разбива стандартите за красота
Снимка: fb

28-годишната Мелани Гайдос разбива стереотипите за красота, които модната индустрия налага. Младото момиче страда от рядкото заболяване ектодермална дисплазия, заради което изглежда по-необичайно, но това не ѝ пречи да бъде модел.

Мелани печели кастингите за някои от най-големите модни брандове в света, въпреки че не е толкова красива, колкото останалите кандидатки.

Заболяването ѝ е открито малко след раждането ѝ и заради него така и не ѝ израстват зъби, нокти и хрущяли. Като дете Мелани е била тормозена от връстниците си, но сега се радва на световна слава.

Въпреки че не е имала най-щастливото детство или тинейджърски години, тя е била категорична, че болестта ѝ няма да я ограничи и ще следва мечтите си.

Преди 4 години тя решава да стане модел и макар че не изглеждала като красавиците от списанията, започнала да се явява на кастинги.

Още като дете тя искала да бъде известна и вдъхновение за много други хора като нея. Научила се още да харесва външния си вид и отказвала да носи протези.

Винаги съм имала това очарователно убеждение, че аз съм много повече от заболяването, казва моделът пред Yahoo Style.

Когато се явявала на прослушванията, от модните агенции често я питали дали е болна от рак, но дори и това не сломило духа ѝ. Тя била решена да докаже, че и несъвършенствата имат място в модата /виж галерията/.

Със своя хъс тя привлича вниманието на известния испански фотограф Еухенио Рекуенко. Изпраща му писмо със своя снимка и му обяснява защо иска да стане модел.

Той ѝ предлага работа за снимки към видео клип на метал банда. Мелани веднага тръгва към Берлин, където се снимало видеото, и така вратите към модата се отварят за нея.

Модата ми даде голяма свобода и вдъхновение, за да продължавам да бъда себе си, но по друг начин. Надявам се, че така помагам и на други хора в неравностойно положение, споделя тя.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати