Ezine.bg»Статии»Мода»Модни Тенденции»Гавра или висш пилотаж в модата – мъжките модели в Милано оставиха света без думи

Гавра или висш пилотаж в модата – мъжките модели в Милано оставиха света без думи

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254

Колекцията есен-зима 2017/2018-та на Palomo Spain бе представена по време на Седмицата на мъжката мода в Милано. Моделите буквално взривиха обществеността и предизвикаха вълна от коментари.

Скандална е думата, която най-добре може да опише модната колекция. Според дизайнерите става въпрос за стил, красота, мъжество и естетика. В същото време обаче очакванията бяха преобърнати с главата надолу. При някои стереотипите и хомофобията се оказаха по-силни и просто не можаха да се справят с новата мода - нито да я приемат, нито да я разберат.

Снимките от представянето на моделите скандализираха мнозина. Коментарите под тях са на двата полюса. Причината е, дизайнерът е прелял мъжкия и женския образ в едно. Мъжете са представени като безполови същества, облечени в пищни рокли, леопардови щампи, дантели и жартиери, комбинирани с всякакви атрибути. Смущение, иронизиране, насмешка и тотално отхвърляне на идеите – това е само част от микса от коментари под снимката.

Някои определиха дрехите като безмилостни спрямо мъжкия пол от известните дизайнери. Други стигат по-далеч в изясняване на феномена, като го обясняват с неподправения тормоз, който дизайнери и стилисти налагат както върху мъжете, така и върху жените, и то от години, опитвайки се да ги вмъкнат в унифицирани стереотипи.

Новите модели могат и да се приемат с чувство за хумор и без прекомерна сериозност. И въпреки това всички си задават въпроса кой би облякъл подобно нещо. Разгледайте моделите в нашата галерия и се опитайте сами да дадете отговор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати