Модните съвети на Айрис Апфел – една модна икона на 94

Модните съвети на Айрис Апфел – една модна икона на 94
Снимка: Instyle

Айрис Апфел е на 94 години и е същинска модна икона. Тя опровергава клишето, че жена на тази възраст трябва да е сбръчкана, уморена, да се облича в кафяво и черно, а косата ѝ да е бяла и безжизнена.

Когато се говори за изразяване на индивидуалност чрез модата, олицетворение на това без съмнение е Айрис Апфел. Модната икона може да бъде разпозната с уникалния си личен стил и невероятно чувство за хумор.

Кариерата на Айрис Апфел започва като дизайнер на интериори и текстил. Тя в води в най-различни краища на света. В активните си години тя не спира да кръстосва от тунизийските базари до Белия дом за Кенеди.

Последната изява на дизайнерката е през 2005-та година. Тогава институтът за костюми в музея Метрополитън показва нейната експлозивна, изобилна лична колекция от аксесоари, текстил и облекла. Тя предизвиква истински фурор.

Когато става въпрос за обличане, съчетавате на дрехи и облекла /виж галерията/, както и за изразяване на индивидуалност чрез тях, 94-годишната Айрис определено може да ви даде най-добрите съвети. Ето кои са 10-те златни цитата за мода и стил на иконата:

- Модата се купува. Стилът се притежава;

- Когато косата ви е направена добре и сте с хубави обувки – можете да се справите с всичко, дори с покоряването на света;

- Навигация за стил няма – всичко идва от желанието да се изразиш, в комбинация със себеусещане;

- Не се обличам, за да ми се възхищават. Обличам се за самата себе си;

- Не си ли заинтересован – не си интересен;

- Когато не се обличаш като всички други - не мислиш като всички други;

- Грешка в съчетанието на дрехите – на всеки се случва. Модната полиция няма да те пъхне в затвора, но винаги си взимай поука;

- Бръчките не са лоши – те са знак за смелост;

- Вдъхновението не се чака. Понякога трябва да отстъпиш крачка назад и то само ще те намери;

- Личен шофьор и палто – това е нужно на една жена, за да живее добре в Ню Йорк.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати