Скъсани летни джапанки – ето за какво да ги използвате

1 от 3 Снимки
Скъсани летни джапанки – ето за какво да ги използвате
Снимка: makeanddocrew

Лятото скоро ще ни напусне. Джапанките, с които тичахме по плажа, вече са ненужни. Всеки от нас има по един скъсан чифт, който скоро ще отиде в коша. Не ги изхвърляйте – скъсаните джапанки могат да се превърнат в красиви есенни обувки.

Обувките, направени от скъсани джапанки, изглеждат изключително оригинално. Те имат ярък външен вид и позволяват на краката да дишат и да се чувстват комфортно. Ако имате непотребни джапанки – то бъдете смели и си направете нови обувки от тях.

За да се сдобиете с есенни обувки, са ви нужни основните умения по плетене на една кука. С тях ще си изплетете стилни и изключително удобни пантофки.

Какво ви е необходимо: Кука за плетене с дебелина – 2.5 см, дебела кука за плетене – 4.5 см, памучна или синтетична прежда за плетене, ходила на джапанки, шило, проста схема за плетене.

Как да си изплетем нови обувки:

1. Подметките на скъсаните джапанки са базата на новите обувки. Премахнете горната част с ножица.

2. С помощта на шилото направете отвори в подметката на достатъчно разстояние от ръба. Добре ще е да следвате специалната таблица за изчисляване на техния брой и последователност.

3. Започнете с основата на обувките, както е указано на схемата за плетене. Колкото по-ярка прежда изберете, толкова по-забележителни ще станат вашите нови обувки.

Ако знаете как да плетете, ще приключите сравнително бързо. Резултатът може да е един истински шедьовър. Дори да не сте умели с куките - не се колебайте и за миг и пробвайте. Никой не знае - талантът може да спи във вас и да чака подходящия момент да се прояви.

Обувките могат да се украсят допълнително с ярки детайли. Ленти, мъниста, катарами, гумени декорации – използвайте всичко, което ви допада.

Освен за себе си, може да изплетете обувки и за близките си. Споделете тайната на новите си обувки с приятелите си – те ще са ви благодарни доживот.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати