Хвърлете сутиените! Ето ви 6 основателни причини

1 от 6 Снимки

1. Не е полезен за здравето


Когато носите сутиен, с годините тъканите в областта на гърдите бавно, но сигурно губят своята еластичност. Това прави увисването на бюста неизбежно. Ако не носите сутиен, зоната си остава еластична и гърдите изглеждат млади.

Сутиенът е една от най-противоречивите части от женското облекло. Макар да прави гърдите по-красиви и оформени, той има и своите недостатъци.

Повечето жени не излизат навън без сутиен. Освен че оформя, той визуално кара гърдите да изглеждат по-големи. А и прикрива зърната, а това определено си е предимство. Някои дами с по-пищен бюст го носят дори и у дома, защото са убедени, че това пази гърдите им от отпускане.

Има много фактори, които могат да направят сутиена вреден. Ако е прекалено тесен, той притиска бюста и пречи на нормалния растеж и оформяне.

Материалът и моделът са от особено важно значение. Наличието на банели също.

Реално е толкова трудно да си избереш правилния сутиен, че е по-лесно просто да останеш без него. Има жени, които се чувстват много по-добре без сутиен, но този навик също има своите противници.

Ако и на вас ви е писнало да слагате и сваляте сутиени по цял ден, вижте в галерията шестте причини да ги запратите в коша.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати