Ezine.bg»Статии»Мода»Модни Тенденции»Обувки за пролетта: Остри върхове и чорапи превземат улиците

Обувки за пролетта: Остри върхове и чорапи превземат улиците

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
Обувки за пролетта: Остри върхове и чорапи превземат улиците
Снимка: 24chasa.bg

Обувките са най-важният аксесоар в женското облекло. Колкото по-странни, запомнящи се и различни са те, толкова по-добре.

Именно на различното и нетипичното залагат дизайнерите в последните няколко сезона. Лансираните модели са от всякакъв тип, което показва опитът да се угоди на всеки вкус и стил.

Както всеки сезон, и този ще има няколко водещи тенденции. За предстоящата пролет те са две. На мода се завръщат силно заострените върхове на обувките.

Другата линия е пряко продължение на вече популярните обувки и ботуши тип чорап. Заедно с тях, както вече сме свикнали, дизайнерите ни заливат и с куп други предложения.

Остри върхове

Високият ток е неразривно свързан с острите върхове. Ниските подметки карат стъпалата да изглеждат по-големи. Това прави модерните обувки неподходящи за всяка жена. Острият връх в много случаи ги прави доста неудобни за носене. Те прилягат на дами с тесни стъпала, при които няма опасност пръстите да се съберат един върху друг.

Въпреки това високите обувки с остри върхове карат краката да изглеждат много изящни. Дизайнерите тази пролет залагат както на класически семпли варианти, така и на модели с атрактивни декорации. Те могат да са целите покрити с камъни или украсени с панделки, които се връзват около глезените. Предложенията са с класическия тънък ток, но има и по-интересни са варианти - захванати една за друга малки прозрачни топки или с добавени метални орнаменти.

Обувките тип Чорап

Те са отново тук. След като от две години се носят ботуши от мека кожа, плътно прилепващи по крака, през пролетта моделите ще са от съвсем тънки материи. Еластенът в тях ще е най-много, за да не се позволява смъкване надолу. В най-горната си част те имитират плетени чорапи, а други са от плътни и леко лъскави материи. Има и спортни варианти с равни подметки, наподобяващи маратонки. Нагоре продължават като плътен спортен чорап, стигащ до глезена.

Елегантните обувките тип Чорап могат да стигат както до глезена, така и под коляното, над него или да са още по-високи. Моделите са подходящи за дами с перфектни крака, които трябва да бъдат подчертани.

Иновация в тази тенденция са обувките с добавени истински дантелени чорапи. В горната си част те имат силиконови ленти, които не позволяват на материята да се набира или смъква.

Спортни обувки

За щастие на дамите със забързано ежедневие, удобните спортни обувки не излизат от мода и тази година. От класическите маратонки, които и тази година ще продължат да се носят с елегантни рокли и костюми, до претрупани с рисунки, камъни и капси, граничещи с кича варианти – всичко е модерно.

Мокасини

Тази пролет ще има голямо разнообразие сред мокасините. Вариантите, наподобяващи чехли, с добавени пухкавите материи към тях от миналата година, ще станат още повече. Новите предложения са с полуизрязани пети и допълнителни меки платки в задната си част. Украсите варират – пискюли, орнаменти, бродерии с дебели конци и пайети.

Кубинки

Визията на кубинките тази пролет ще е крайно променена. Традиционните връзки изчезват, за да направят място на големи катарами и ципове. Кожата ще е нарязана или на дупки – по-щуро от всякога.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати