Фестивалът на великденските шапки изпъстри Ню Йорк

Колоритен великденски парад изпъстри улиците на Ню Йорк. Участниците демонстрираха специално създадени за събитието шапки.

Креативни участници във фестивала на шапките в Ню Йорк зарадваха мегаполиса с идеите си. Някои от шапките впечатлиха с размерите, други със своята ексцентричност.

Традиционният великденски фестивал на шапките се провежда в Ню Йорк от началото на 19 век. Празничното настроение обхвана и Сан Франциско където също предстои да се проведе великденски парад.

Жители и гости на Голямата ябълка с колоритен външен вид изпълниха Пето Авеню. Парадът, който стартира от периода на гражданската война, се характеризира с пъстри костюми и екстравагантни великденски шапки.

Започвайки като спонтанно събитие през 1870 г., той става изключително популярен в средата на 20 в.

Шапките се майсторят от различни материали - хартия, цветя, плодове, пера, клонки и дори зърно. Много от тях приличат на произведения на изкуството. Често теглото им е впечатляващо.

Формите са най-разнообразни - кошници, гнезда, кръстове, пирамиди, фонтани и къщи. Цветовете са пъстри, а шапките - бодливи, пухени, сладки. Задължителен елемент са зайчетата, символ на благополучие и нов живот, които са и емблематични за предстоящия Великден.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати