Ezine.bg»Статии»Мода»Модни Тенденции»Фестивалът на великденските шапки изпъстри Ню Йорк

Фестивалът на великденските шапки изпъстри Ню Йорк

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254

Колоритен великденски парад изпъстри улиците на Ню Йорк. Участниците демонстрираха специално създадени за събитието шапки.

Креативни участници във фестивала на шапките в Ню Йорк зарадваха мегаполиса с идеите си. Някои от шапките впечатлиха с размерите, други със своята ексцентричност.

Традиционният великденски фестивал на шапките се провежда в Ню Йорк от началото на 19 век. Празничното настроение обхвана и Сан Франциско където също предстои да се проведе великденски парад.

Жители и гости на Голямата ябълка с колоритен външен вид изпълниха Пето Авеню. Парадът, който стартира от периода на гражданската война, се характеризира с пъстри костюми и екстравагантни великденски шапки.

Започвайки като спонтанно събитие през 1870 г., той става изключително популярен в средата на 20 в.

Шапките се майсторят от различни материали - хартия, цветя, плодове, пера, клонки и дори зърно. Много от тях приличат на произведения на изкуството. Често теглото им е впечатляващо.

Формите са най-разнообразни - кошници, гнезда, кръстове, пирамиди, фонтани и къщи. Цветовете са пъстри, а шапките - бодливи, пухени, сладки. Задължителен елемент са зайчетата, символ на благополучие и нов живот, които са и емблематични за предстоящия Великден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати