Ето така трябва да се грижите за кожените чанти

Кожена чанта

Жените винаги потрисат силния пол с факта, че могат да дадат 500 лв., че и отгоре, за да се снабдят с най-марковата и най-луксозната дамска кожена чанта, която да им служи вярно, когато трябва да "напъхат" в нея всичките си "женски" щуротии - гримове, парфюми, кремове за това и онова. Вероятно точно това си мислят повечето мъже, но ние жените знаем какви са достойнствата на една хубава кожена дамска чанта.

Ето обаче как трябва да се грижите за нея, ако искате да ѝ се наслаждавате повече време:

- Подобно на всички останали кожени вещи, никога не пробвайте да пускате кожената си чанта в пералнята, в сушилнята или пък да я гладите. Кожените чанти се почистват единствено с предвидени за кожени изделия препарати, които можете да намерите в повечето магазини за кожени изделия.

- Някои ателиета за химическо чистене вече предлагат и почистване на кожени чанти. Задължително проверете обаче какви са отзивите от клиентите им, преди да се доверите на подобни фирми.

Кожени изделия

- В случай че чантата Ви се намокри, не използвайте сешоар, за да я подсушите, не я оставяйте на слънце или пък в близост до топлинен източник. Това би повредило кожата, без значение дали е истинска или изкуствена. Подсушете чантата деликатно с памук или памучен плат и я оставете да изсъхне на стайна температура.

- Почистването на кожена чанта може да стане с мека сапунена вода, но не и с агресивен почистващ препарат. Идеален за почистване на кожени чанти е и глицеринът, който можете да закупите във всяка аптека.

- Когато прибирате кожената си чанта в гардероба или шкафа, смятайки, че няма да я използвате продължително време, не я захвърляйте като ненужна вещ. Може точно сега да си мислите, че тя няма да Ви е необходима, но кожените вещи са онези, за които се счита, че могат да бъдат вечни. Както и че никога не излизат от мода. Отнасяйте се с тях подобаващо и положете усилия за приберете чантата си по такъв начин, че тя да съхрани външния си вид.

Кожени чанти

- По повод предходното е добре да знаете, че за да съхраните чантата си в добър вид, тя трябва да бъде почистена, преди да бъде прибрана. За да запазите формата ѝ, я напълнете с намачкани вестници или с някакви парцали. Идеята е да запазите обема ѝ. След като сте го постигнали, я поставете в плик, така че да не се праши по време на престоя си в гардероба. В момента, в който решите, че искате отново да я използвате, тя ще Ви чака готова за нови "подвизи" из града.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари