Няколко модерни начина да си вържете шала

Няколко модерни начина да си вържете шала

За да сте модерни, но и оригинални, трябва да включите някакъв акцент в облеклото си. Много подходящ за тази цел е шалът. Ако искате да блеснете с употребата му, можете да изберете някой от следните начини за връзване на шал.

Вероятно сте чували, че новото е добре забравено старо. Това важи и за модата, ето защо класическото връзване на шала е добре прието и днес. То е лесно и бързо, но с красив резултат. Увийте шала около врата си, като оставите единия край да виси отпред, а другият да е на гърба.

Друг вариант е да вържете шала подобно на вратовръзка, но с еднакво дълги краища. Прегънете го няколко пъти, за да се получи лента. След това сложете около врата, като вържете отпред. Според предпочитанията си можете да направите по-хлабав или по-стегнат възел.

Няколко модерни начина да си вържете шала

Също класическо и въпреки това модерно носене на шал е връзването като примка. Сгънете шала по дължина на лента или като хармоника, а след това го прегънете на две. Сложете зад врата, като двата края и примката преметнете отпред. След това пъхнете краищата в примката и леко затегнете. Можете да оставите краищата с еднаква дължина или да оставите единия по-дълъг.

Много интересен е шалът, който покрива деколтето. Трябва ви триъгълен или квадратен шал, който да сгънете по диагонал, за да получите необходимата форма. След това вържете шала, като двата тесни края са отпред, за да го вържете лесно. Завъртете шала така, че тесните краища да отидат на врата, а широката триъгълна част да остане отпред. Можете леко да подвиете навътре, за да получите заоблена форма, подобна на полукръг.

Ако шалът е с две лица, има ефектен начин да го подчертаете. Нагънете го като хармоника, сложете около врата веднъж, като пресучете двата края отзад. Пуснете краищата отпред, като частта около шията ще е с едното лице, а дългите краища ще показват другото. Можете да го направите и с едноцветен шал, което също ще е модерно и красиво, но не толкова ефектно.

Шал можете да сложите и като аксесоар за коса. Той ще ви придаде ефектна и стилна визия.

Няколко модерни начина да си вържете шала

Можете да носите шала като огърлица. Увийте няколко пъти около врата плътно, но не твърде стегнато, а краищата подпъхнете внимателно, за да не се виждат. Можете да направите своеобразната огърлица и по-голяма, като увиете в по-широк кръг, а краищата усучете, за да ги скриете.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Julia  онлайн магазин
шалът е незаменим аксесоар към пролетния тоалет, изберете копринен шал в универсална разцветка, който се съчетава със стила ви на обличане и поне с 3 тоалета от вашия гардероб
1
0