ezine.bg»Статии»Мода»Модни Съвети»Как да връзваме вратовръзка?

Как да връзваме вратовръзка?

Вратовръзка

Вратовръзката е неизменна част от облеклото на всеки елегантен мъж, който знае какво е стил. Съществува обаче цяла една наука за това как да подберете цвета и материята ѝ, как се вписва тя в съчетаване на облеклото ви. И разбира се, как да я завържете.

Сигурни сме, че повечето от съвременните мъже нямат никаква идея как точно да го направят! За това на помощ идваме ние.

Скъпи господа, четете внимателно, тъй като това е едно полезно умение, което ще ви спести неудобни ситуации и зле изглеждащи възли. Ето как се връзва вратовръзка!

Един от най-популярните и лесни възли, на който ще ви научим днес, е единичният възел. Първата стъпка е да прехвърлите широкия край на вратовръзката наляво върху тесния ѝ край. После го прекарайте под десния надясно, върнете го отново наляво над тесния край, промушете го през примката отгоре, пъхнете в получената отпред гайка, издърпайте надолу и притегнете възела. Е, вече е готово!

Този начин на връзване на вратовръзка е подходящ както за класически, строг костюм, така и за неформален стил дрехи. Перфектен е за средни на ръст и високи мъже. Друг вариант за връзване на вратовръзка е двойният възел. Той е много близък до обикновения. Освен че иска второ навиване в началото, широкият край е навит два пъти около тесния.

Класическият възел за по-специални поводи, които по-сръчните владеят, е познат като Уиндзор. Макар че е по-сложен за правене, този възел има и строг протокол – трябва изключително точно да пада между двете части на яката и задължително да скрива последното копче на ризата.

Често използван възел при вързване на вратовръзка е Половин Уиндзор. Малкото братче на Уиндзор обаче е по-тесен и по-лесен за правене. Подходящ е за вас, ако обичате по-строг официален вид. За предпочитане е да се носи върху риза с класическа яка.

Разбира се, съществуват още много варианти за връзване на вратовръзка, но за съвременният мачо е дстатъчно да знае един или най-много два начина, които да са подходящи както за официални, така и за неофициални срещи.

Мъже, наистина изглежда естетично да носиш вратовръзка. Освен че покрива копчетата на ризата и подчертава вертикалността на мъжкото ви тяло, тя разнообразява строгостта на ризата и ви прави делови и изискани.

Затова, овладейте изкуството на финия възел и превърнете ивицата плат в красив мъжки аксесоар!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати