ezine.bg»Статии»Мода»Как да определим размера на сутиена?

Как да определим размера на сутиена?

Как да определим размера на сутиена?

Бъдете сигурни, че когато на приятелят ви му се наложи да ви купи бельо, той преминава през истински кошмар. Много често, когато работата опира до сутиен, са необходими т.нар. дубльорки, които да го пробват и така да бъде взето решение.

За нас жените понякога също се оказва доста трудно да се сдобием с правилния размер. Повечето страдаме от комплекс за малоценност и си мислим, че няма сутиени с толкова малки чашки.

Ние ще ви помогнем в определянето на правилния размер сутиен за вас и по този начин се надяваме най-накрая да се отърсите от излишните притеснения. Край на колебанието!

1. Как се определя правилният размер на сутиена?

Как да определим размера на сутиена?

Най-точните резултати се получават, когато някой друг ви вземе мерките, но можете да се справите и сами. Не гълтайте корема, когато поставите шивашкия метър под гърдите си. Правилното измерване определя и първата цифра на размера:

Подгръдна обиколка (см) Размер (EU)

63-67 65

68-72 70

73-77 75

78-82 80

83-87 85

88-92 90

93-97 95

98-102 100

2. Точният размер понякога причинява дискомфорт

Как да определим размера на сутиена?

Понякога дори и да сте взели правилно мерките си, моделът на сутиена може да ви причинява дискомфорт. Освен че всички жени имаме различна телесна структура, формата на сутиена, който избираме, също е от значение. Не забравяйте, когато си купувате сутиен, винаги го пробвайте!

3. Повдигащ ефект

Как да определим размера на сутиена?

Освен да държи бюста на мястото му, сутиенът трябва и да го повдига. За да сте сигурни, че размерът, който се избрали, е правилният, ви представяме един лесен тест: Намерете средата между рамото и лакътя. Тук гърдите се предполага, че са най-изпъкнали. Ако най-изпъкналата част е по-ниско, можете да затегнете презрамките, но имайте предвид, че те не трябва да прерязват кожата или да повдигат задната част на сутиена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати