Как да изберем удобни маратонки?

Избор на маратонки

Да се разхождаш, да тичаш, да ходиш по задачи, да тренираш, маратонките се вписват във всяка една ситуация и винаги ще го правят. Те са удобни, практични, любими както на жените, така и на мъжете. Най-важното е да откриете тези, които ви пасват и харесват най-много. Разнообразието на пазара е огромно, възможностите безкрайни. Понякога тази феерия от цветове, модели, дизайни и предназначения дори изморява. Ние ще се опитаме да ви улесним максимално, като ви насочим към това как да изберете удобни маратонки, в които краката ви да се влюбят от пръв поглед.

Първо правило, когато си търсите обувки – правете го в края на работния ден. Целта на това е да пробвате, когато краката ви са малко по-подути вследствие на дълъг работен ден. Когато маратонките паснат на уморени крака, значи ще ви бъдат удобни във всеки един момент.

Що се отнася до материята, за ежедневна употреба препоръчваме модели изцяло от кожа. Ако не можете да се откажете от любимите си маратонки дори през лятото, пък си вземете такива от плат или гуменки. Те винаги ще бъдат на мода и ще придават индивидуалност на визията ви. Обърнете внимание на подметката. Важно е тя да бъде по-твърда, понеже ако не е, има опасност от наранявания на ходилото или петата от камъчета или други неравности по пътя. Винаги избирайте леки обувки – с тях се ходи по-лесно и краката не се изморяват бързо.

Някой маратонки са с по-висока яка за глезена – те са за предпочитане понеже го обгръщат и предотвратяват изкривявания или други наранявания.

Хубаво е предпочитаният от вас модел да бъде с широк нос. По-тесният води до нараняване и свиване на пръстите, както и деформиране на кокалчетата.

Маратонки
Снимка: Stanislav Kondratiev

Изберете си равни маратонки, тоест разминаването при височината на пръстите и петата да е нищожно или да липсва. Така напрежението ще се разпределя върху цялото ходило и няма да причинява болка на една или друга част от крака.

И накрая – никога не купувайте, преди да пробвате! Обуйте бъдещите си нови придобивки, разходете се с тях в магазина, вижте как изглеждат в огледалото. Усетете ги – дали и доколко са удобни. Не бързайте, както казахме изборът е огромен, а вашите маратонки кротко си седят и ви чакат на някоя витрина.

Различни обяви за маратонки или обяви за обувки можете да намерите на посочените линкове.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари