ezine.bg»Статии»Звезди»Знаменитости»Известните личности, починали от свръхдоза

Известните личности, починали от свръхдоза

Майкъл Дженксън вероятно е починал от свръхдоза

В последните години все повече знаменитости открито признаха, че имат проблем с пристрастяването и лошите навици. Някои имат проблеми с алкохола, други – с наркотици, а трети – към лекарства. И докато знаем, че признаването на проблема е първата крачка за справянето с него, за съжаление не всички успяват да преборят зависимостта си. Вижте няколко известни личности, починали от свръхдоза.

От свръхдоза си отиде Майкъл Джексън. Кралят на попа си отиде на 50-годишна възраст през 2009-та година. Всеизвестен беше фактът, че Джексън е пристрастен към пропофол – медикамент, който медицински се използва в анестезията. Причината за смъртта му – остра свръхдоза от смесване на пропофол и силни успокоителни.

Легендарната Уитни Хюстън почина през 2012 година само на 48. Докладите установиха, че причина за смъртта ѝ е кокаин и удавяне. Смята се, че именно свръхдозата е довела до трагичния инцидент. Малко по-късно от свръхдоза си отиде и дъщерята на певицата.

На 28 този свят напусна актьорът Хийт Леджър през 2008 година. Причината за смъртта му е комбиниране на няколко лекарства – силни успокоителни заедно с тежки опиати, използвани за лечение на ракова болка. Според докладите, 6 са медикаментите, които Леджър е комбинирал.

А приблизително същата възраст – 27 години, почина и британската певица Ейми Уайнхаус. Дълги години певицата се бори със зависимостта си към алкохол и наркотици. За съжаление, Уайнхаус почина от тежко алкохолно натравяне през 2011.

Причината за смъртта на Ейми Уайнхаус е свръхдоза

От групата на известните личности, починали заради свръхдоза, е и Джими Хендрикс. Отново през 1970 година, причината за смъртта му е натравяне с барбитурати – група вещества, които потискат централната нервна система.

Друга певица – Джанис Джоплин, също си отива едва 27-годишна. През 1970 година тя предозира с хероин.

39-годишният модел Анна Никол Смит, подобно на Хийт Леджър, също почина от комбинация от няколко наркотика, сред които метадон и три различни лекарства за лечение на депресия и тревожност.

Кори Монтейт – обичаният от младото поколение актьор от музикалния сериал Glee почина през 2013 година на 31-годишна възраст. Причината за смъртта му – натравяне с няколко наркотика, сред тях – хероин и алкохол.

1977 година е годината, в която си отиде и Краля на рокендрола - Елвис Пресли. Официалната причина според докладите – сърдечна аритмия. Токсикологичните резултати обаче откриват в кръвта му 14 различни вида наркотици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати