Най-вдъхновяващите женски роли в историята на киното

Вдъхновяващи женски роли в историята на кино

Главните женски роли носят цели филми на раменете си, вдъхновявайки зрителите със своето остроумие, талант и сила. Тези могъщи, интелигентни и уникални героини доказват, че жените могат (и трябва) да бъдат на преден план. Ето няколко от най-вдъхновяващите дами в историята на киното.

Скарлет О'Хара - Отнесени от вихъра (1939 г.)

Скарлет О'Хара (Вивиен Лий) главната героиня от филма Отнесени от вихъра, е едновременно олицетворение на южна красавица и жена с невероятно силна воля. По време на филма Скарлет се очертава като истински лидер, който не се страхува да получи това, което иска. Има причина, поради която този филм е приветстван като класика и всичко е заради женската роля.

Вивиан Уорд - Хубава жена (1990 г.)

Джулия Робъртс

Класиката от 1990 г. Хубава жена се съсредоточава върху Вивиан Уорд (Джулия Робъртс) дръзка и самоосъзната бизнес дама-дори ако думата бизнес в случая значи, да спи с мъже за пари. Вивиан държи здраво на идеалите си дори и в присъствието на привързаният си клиент любовник (Ричард Гиър). Тя налага свои правила заявявайки: "Ние казваме кой, кога и колко". В крайна сметка тя иска това, което искат всички, любов, уважение и "Приказката".

Франсис Хаусман (Бейби) - Мръсни танци (1987 г.)

В Мръсни танци, Бейби (Дженифър Грей) се превръща от момичето на татко в млада и смела жена. Бейби се стреми да помогне на хората около себе си, от партньора си по танци Джони (Патрик Суейзи) до разсеяната си колежка Пени (Синтия Роудс). Тя е безстрашна и отстоява това това, което според нея е правилно. Най-известната фраза във филма звучи вярно: "Никой не оставя Бейби в ъгъла". Защото тя е сигурна, че ще се пребори със всички трудности по пътя си.

Холи Голайтли - Закуска в Тифани (1961 г.)

Одри Хепбърн

Въпреки че центрирането на филма върху момиче на повикване може би е било малко смело за времето, Одри Хепбърн показа, че такава женска роля може да се изиграе с максимална елегантност и класа. Героинята и Холи Голайтли е жена, която иска повече от живота, те е умна, пресметлива и ослепителна. С черната рокля, ръкавици, перли, слънчеви очила и мини тиара, тя е олицетворение на стил, красота и сила.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати