Ето каква е сутрешната рутина на кралица Елизабет II

Ето каква е сутрешната рутина на кралица Елизабет II

През цялото си 65-годишно управление (най-дългото в британската история) Нейно величество Елизабет II показа, че е много последователна във всяко едно отношение. Тази последователност може да се види и в нейния сутрешен режим, който е една интригуваща комбинация от светското и необикновеното.

Ето как започва всеки ден за кралица Елизабет II:

1. Събуждане в 07:30

Кралицата става всяка сутрин точно в 07:30 и започва деня си с чаша чай Ърл Грей с мляко без захар. Чаят се сервира върху сребърен поднос с колосана ленена салфетка с дантелена драперия.

Докато кралица Елизабет II отпива от чая си, радиото в спалнята ѝ е настроено на BBC Radio 4, за да се запознае с всички важни политически новини за деня.

2. Време за дълга сутрешна вана

Въпреки изключително натоварения си график Нейно Величество Елизабет II не харесва бързите душове, тя си взима дълга вана в която има термометър, който следи да се поддържа една и съща температура на водата.

Kралица Елизабет II обича чай Ърл грей

3. Личният ѝ екип от стилисти я подготвя за деня

Докато кралицата е във ваната, един от стилистите ѝ подготвя първия тоалет за деня в съблекалнята, която е покрита с огледала от пода до тавана. В зависимост от графика кралица Елизабет може да смени тоалета си до 5 пъти на ден.

4. 08:30 - Време за закуска

За закуска кралицата изпива още един чай Ърл Грей (понякога с бисквитки) и хапва от любимата си зърнена закуска Special K.

5. 09:30 - Документация

В 09:30 сутринта кралицата е вече в кабинета си и се заема с дневната документация. Внимателно преглежда дневния брифинг, който включва важни новинарски истории от радиото и телевизията. На бюрото си Нейно Величество има кристална мастилница с два цвята мастило, черно и зелено.

Черното мастило се използва за подписване на важни и официални документи, а зеленото - за лични писма.

За да бъде защитена поверителността на кралицата, попиващата хартия на бюрото е в черен цвят, по този начин никой не може да прочете написаното от нея.

Когато Нейно Величество приключи със сутрешните си задължения, тя натиска бутона под бюрото си и извиква личния си секретар с думите: Искате ли да дойдете? и тогава започва най-важната част от деня ѝ.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати